UIT DE KUIP:<br>volg het EK J22 op Joint Venture 2

TRAVEMUNDE (GER) - Deze week zullen we jullie op de hoogte houden van het EK in Travemunde in Duitsland. Afgelopen maandagmorgen zijn we hier aangekomen om te trainen en het gebied te leren kennen. Aankomende zaterdag tot en met maandag zal het EK gevaren worden voor de J22. Dit EK wordt gevaren tijdens
een van Duitslands grootste zeilevenementen voor zowel kleine als grote boten, genaamd de Travemunder woche.

Maandagmorgen zijn we na een voorspoedige reis aangekomen in Travemunde. Aangezien we een van de eerste deelnemers zijn, was de organisatie nog niet op ons voorbereid. Dus na veel gepraat kregen we eindelijk een plekje om de tenten op te zetten. Ook om de boot in het water te krijgen was nog de nodige Nederlandse overredingskracht nodig. Eind van het verhaal was dat we pas om vier uur de boot in de haven hadden liggen. Na een zalige maaltijd van onze keukenprins "Joost" lekker tukkie doen, want morgen moeten we hard trainen.

’s Morgens was het zalig weer, eindelijk een zomergevoel, windje 2 á 3, en ongeveer 25 graden met
een mooi zonnetje. Dus even bijbruinen. Na een aantal uurtjes trainen met de Gizmo (een andere Nederlandse J22) werd het zonnetje vervangen door dikke donkere wolken, draaide de wind en tegen de avond regende het pijpenstelen en kwam er een flink storrmpje op met onweer erin. Dus fijn onder een partytent gebarbecued. Daarna de tent nog beter gezekerd met scheerlijnen en nog even langs onze boot om zeker te weten dat ze wel goed lag.

Vanmorgen was het weer gelukkig al weer stukken beter, geen zonnetje, maar ieder geval ook geen regen, met een windje 2 a 3 weer goed getraind met de Gizmo. Van de organisatie hadden we al
een paar boekjes gekregen waar ons wedstrijdgebied in stond zodat we met z’n tweeen dit gebied al uit konden testen en kijken waar de wind beter werd en hoe hij draaide.

Ook hebben we vanmorgen voor het eerst sinds tijden op de weegschaal gestaan waarna we tot de conclusie kwamen dat we toch nog wel een paar kilo’s teveel meeslepen door het water. Dus op rantsoen. Flink aan het water, heel weinig eten en veel sporten. Over het algemeen zijn zeilers geen echte liefhebbers van voetbal, maar om goed te zweten en je niet continu te vervelen is het wel een goede bezigheid. Vooraf eerst ongeveer 5 km hardlopen en dan anderhalf uur voetballen moet toch wel werken. Onze maagjes knorren momenteel als een gek, maar overmorgen na het wegen mogen we ons weer helemaal volstoppen.

Morgen is onze laatste trainingsdag, daarna de boot op de kant en klaar maken voor de metingen en de wedstrijden.

Vrijdagmorgen de boot en ons eigen gewicht (aargh) meten waarna we hopelijk nog even kunnen trainen. En dan zaterdag, zondag en maandag het EK.

Tot morgen
(de magere jongens van) Joint Venture 2
www.j-team.nl

www.travemuender-woche.net

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: