VOLVO EK YNGLING<br>Olympische teams aan de leiding

SNEEK (NED) - 22 juli 2004 - Na zes kwalificatieraces gaan twee olympische teams aan de leiding van het Volvo Europees Kampioenschap Yngling 2004. Het Russische trio Bsalkina/Ukraincheva/Lukachova neemt de eerste positie in, gevolgd door de Deense dames Palludan/Zafiryadis/Poulsen. Het Deense, gemengde drietal Jensen/Guhle/Harmsen staat derde. Het verschil tussen de teams is slechts één punt, dus alles is nog mogelijk. Twee Nederlandse teams staan in de top zes

Vandaag 22 juli 2004 starten de eerste veertig boten in de gold fleet en de laatste negenendertig in de silver. Dan begint het echte kampioenschap en twee Nederlandse teams maken nog goede kans op een podiumplaats. Het drietal Maarten Jamin/Froukje Kampen/Marleen Schokker staat ondanks een ‘black flag’ (te vroege start die niet aftrekbaar is) in de derde race op plaats vijf. De zesde plek van Marije Faber/Brechtje van der Werf/Barbara Huber is verrassend te noemen. De dames varen pas sinds de SPA Regatta in mei samen in een Yngling van Stichting Nationaal Jeugdzeilplan. Faber: "Hier zijn we erg blij mee. We varen nog maar zo kort en draaien nu al mee in de top." De nummers drie van het Volvo Jeugd EK Yngling, de Denen Lund/Rabot/Hansen, zitten er met een vierde plaats overall ook weer goed bij.

Woensdag 21 juli was een rustdag. Niet voor iedereen, want zes boten gingen het water op om te matchracen. Zij vertegenwoordigden de landen Denemarken (2x), Australië (2x), Zwitserland, Zuid-Afrika en Nederland, dus het ging om de nationale eer. De wind liet het gaandeweg afweten, waardoor het Nederlandse team van Maarten Jamin de eerste plaats moest delen met de Zwitsers. Denemarken en Australië deelden de derde plek.

Het Volvo Europees Kampioenschap Yngling 2004 wordt tevens gesponsord door Gaastra. De organisatie ligt in handen van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek en Yngling Club Holland. Donderdag en vrijdag staan dagelijks drie races op het programma en op zaterdag twee. Volgens de huidige weervoorspellingen krijgen de deelnemers met licht omstandigheden, windkracht drie uit het noordwesten tot westen, te maken.

Top vijf na de zes kwalificatieraces:

RUS - Bsalkina/Ukraincheva/Lukachova, 12 punten
DEN - Palludan/Zafiryadis/Poulsen, 13 punten
DEN - Jensen/Guhle/Harmsen, 14 punten
DEN - Lund/Rabot/Hansen, 17 punten
NED - Jamin/Kampen/Schokker, 20 punten

www.yngling.nl/ec2004/index.php

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: