Mike Sanderson wordt schipper van ABN AMRO Team in Volvo Ocean Race

AMSTERDAM (NED) - Mike Sanderson is als schipper toegetreden tot het ABN AMRO Team dat gaat deelnemen aan de Volvo Ocean Race 2005-2006. De ervaren zeiler uit Whangarei, Nieuw Zeeland wordt de schipper van de eerste boot van het ABN AMRO Team.
Mike Sanderson was in het verleden deelnemer aan de Whitbread Race en een eerdere editie van de Volvo Ocean Race. Roy Heiner, verantwoordelijk voor de zeiltechnische leiding van het project: "Mike past bij het ABN AMRO Team en bij onze boot. Hij heeft ruime ervaring met het zeilen met een kantelkiel, een nieuwe eigenschap van de speciaal voor deze race ontworpen V70 klasse. Nu deze constructie voor het eerst wordt toegepast bij een zeilrace over een dergelijk lange afstand is Mike voor ons de logische keuze als schipper."

Het ABN AMRO team gaat nu de volgende fase van het project in. Mike Sanderson en Roy Heiner gaan de bemanning selecteren. Eind 2004 moet de boot gereed zijn en de bemanning gekozen. Mike Sanderson: "Ik ben blij en trots als schipper deel uit te maken van het ABN AMRO Team. Het is een ambieuze en veelbelovende campagne die alle elementen in zich heeft om in de race succesvol te zijn."

Een van de meest vooraanstaande ontwerpers van wedstrijdjachten in de wereld, Juan Kouyoumdjian, is verantwoordelijk voor het ontwerp van de boot, die op dit moment onder leiding van Killian Bushe wordt gebouwd in Lelystad. Begin september zal de pers worden uitgenodigd voor een kennismaking met het ABN AMRO Team, schipper Mike Sanderson, ontwerper Juan Kouyoumdjian en bouwer Killian Bushe.

ABN AMRO maakte in maart van dit jaar bekend dat zij gaat deelnemen aan de Volvo Ocean Race. De bank beschouwt dit topsportevenement als een ideale gelegenheid om haar wereldwijde naamsbekendheid verder te versterken. Bovendien sluit de race, waarbij professionaliteit, flexibiliteit, teamwork en innovatie essentieel zijn, goed aan bij de cultuur van de bank.

foto van L naar R: Roy Heiner (NED) & Mike Sanderson (NZL)

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: