Philippe Bergmans (BEL)<br>Europees Kampioen Laser

WARNEMUNDE (GER) - Philippe Bergmans is in het Duitse Warnemunde voor het eerst in zijn carrière Europees zeilkampioen geworden in de Laser-klasse. Onze landgenoot, die straks voor de derde maal deelneemt aan de Olympische Spelen, heeft zijn titel te danken aan zijn regelmaat. Bergmans won geen enkele van de elf regatta's, maar finishte telkens in de top, goed voor een totaal van 33 punten.

De Brit Paul Goodison (54 p), die één race won, pakte het zilver, de Pool Maciej Grabowksi (73) won drie regatta's, maar moest vrede nemen met brons.

www.laserchampionships.org/eur04/

foto © PHOTO NEWS - ISO SPORT

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: