ROLEX COMMODORES CUP<br>eerste racedag:<br> Iers team nipt aan de leiding

  • Author: Ice
    Date: wo, 28/07/2004 - 11:59

COWES (GBR) - Na het afgelasten van de wedstrijden op maandag kregen de deelnemers weer een dag met weinig wind in de Solent. Gisteren kreeg de wedstrijdorganisatie het toch voor mekaar om een windward leeward race te organiseren.
In de uitslag zien we de Ieren met een half punt voorsprong op het Nederlands team. Het Britse team GBR Black 3de, terwijl de Franse verdedigers van de Cup momenteel 6de in de rangschikking staan.

De HOLMATRO (GS 44R) geschipperd door Hans Horrevoets, met Guideon Messink en Peter Tans aan boord won de eerste reeks in de grote boten klasse.
"We are not a light wind rocket ship so it was nothing to do with the rating today that is for sure," zei Hans "We just sailed well, had good downwind tactics and our start was okay. Not everyone had a great start and it was very important on a short race like this."

De hooste rating boot in klasse 2 de FLYING GLOVE (KERR 39) won met overmacht op de PAPREC RECYCLAGE (Sinergia40), ze klokten een voorsprong van 3 minuten.

foto: CALYX (IRL) Kerr 32 © Daniel Forster

Het complete overzicht van de landen teams en individuele resultaten:
www.rorc.org/comcup/index.php

Het team klassement:

Team Name Team Points Team Place
Ireland 5.5 1
Netherlands 6 2
GBR Black 6.5 3
GBR White 7 4
GBR Blue 7.5 5
France Blue 8.5 6
France White 8.5 6
GBR Red 9.5 8
Team Europe 12.5 9
Belgium 13.5 10
France Red 14 11

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: