Open Europees Kampioenschap Cadet 2004

WEYMOUTH(GBR) - 156 deelnemers uit 11 landen strijden voor de Open Europese Kampioenschappen Cadet 2004. De parcours worden binnen de haven gelegd. Zondag 25 juli werd de practise race gezeild, Yannick Lefebvre en Morgan Good werden mooi 2de. Er stond een kleine 4 bft, dit was net genoeg voor het Oostends cadetteam die het met veel wind heel goed doen. Maandag werden er 3 reeksen gevaren met 2 bft. De wind was vrij stabiel, maar de Engelsen verlegden na de 2de manche het parcours, helemaal in een hoekje van het slagveld. Een voordeel voor de locals die het water kennen als het binnenste van hun broekzak.

Er wordt in 2 groepen gevaren, maar er komt geen gold en silver fleet. De eerste 3 zijn Engelsen. Lefebvre- Good hebben een 6-19-3 gevaren, wat
Hen op de 12de plaats brengt. Er zijn 17 Belgische teams.
2de Belgen zijn Roger en Thomas de Munck 48ste plaats en 3de Quinten
Lauwers en Sam Vinckier op een 62ste plaats.

Dinsdag is de start uitgesteld wegens geen wind, maar er zou een zeebries
moeten aankomen. Er werden er uiteindelijk 2 races gevaren in, nadat er enkele uren niks vn wind te bespeuren was mochten de 156
cadetjes het water op.
Het zag er niet spectaculair uit toen het startschot gegeven werd.
het Oostends team Lefebvre-Good voeren hun "SCHEETJE" langzaam maar zeker
naar de eerste plaats de 2de manche was er nog minder wind en de jongens dobberden letterlijk op het water, het zag er even naar uit dat de wedstrijd afgebroken zou worden, maar niets was minder waar...Lefebvre-Good deed het minder goed en eindigden 11de. Dit bracht hen op een tussenstand van 9de in het totaal.

Meestal wordt op een groot kampioenschap de vloot uiteindelijk ingedeeld in
een gold en silver fleet, hier doen ze dit echter niet. iedereen blijft dus
constant tegen iedereen varen. er zijn vier groepen en dus telkens 2 starten per reeks, daarna wordt er doorgedraaid, op die manier komt iedereen tegenover elkaar te staan. Gisteren, woensdag was het weer wachten op wind, pas om 15h local time (16h bij ons)werd er een start gegeven.
Lefebvre -Good moest het weer doen met een klein scheetje wind. Ze finishten 4.

De totale stand wordt pas deze avond laat bekend, gezien de vele protesten.
De Engelsen zijn beresterk hier in hun eigen water, de gehoopte wind laat
het afweten...dat wordt knokken voor Yannick en Morgan ! Nog 2
wedstrijddagen op het programma.

de website om te volgen: www.cadetclass2004europeans.org.uk u>

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: