ROLEX COMMODORES CUP<br>Iers team blijft aan de leiding na 3 races

  • Author: Ice
    Date: do, 29/07/2004 - 13:39

COWES (GBR) - Na 3 races blijft team "Ireland aan de leiding met een half punt voorsprong. Nederland zakt naar een 5de plek. DAIKIN AIRCO klasse 3(NED) en CHECKMATE III klasse 2 (NED) moeten hun ritme nog vinden in deze lichte condities (5-8 knopen ZO).
BEAR OF BRITAIN (GBR Red) het grootste schip in de vloot ging in de 2de race zonder uitschuivers rond het parcours en scoorde line honeurs met 11 minuten voorsprong, de HOLMATRO (NED) geholpen door zijn lage handycap ging toch met de eer lopen en won na berekening nipt met 6 seconden voorsprong.

De derde race een korte offshore van om en bij 6u weet HOLMATRO in klasse 1 dominant op zijn naam te schrijven met 12 minuten verschil op nr. 2 EXABYTE (GBR Black) na handycap berekening. Het Nederlandse verliest kostbare punten in klasse 2, CHECKMATE III kan de kop niet bijhouden en wordt laatste met meer dan 25 minuten op nr1 FLYING GLOVE (IRL). DAIKIN AIRCO (NED) komt ook minuten te kort (20) om gevaarlijk te zijn.

Het Belgisch team met MOANA (47.7), LIESL (40.7) en Breeze sluiten de rangen.

foto © Daniel Forster/Rolex

Het complete overzicht van de landen teams en individuele resultaten:
www.rorc.org/comcup/index.php

Het team klassement:

Team Name Team Points Team Place
Ireland 21.5 1
GBR Black 22 2
France Blue 26 3
GBR Red 26.5 4
Netherlands 31 5
GBR Blue 31.5 6
GBR White 39 7
Team Europe 46.5 8
France White 47 9
France Red 48 10
Belgium 58 11

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: