UIT DE KUIP:<br>Philippe Bergmans Europees kampioen Laser

WARNEMUNDE (GER) - Philippe ging naar het EK met als doel, zoals hij het zelf zo goed formuleert: "wedstrijdritme houden en om specifieke wedstrijdgebonden zaken uit te proberen in een sterk deelnemersveld"
PHILIPPE BERGMANS bleef steeds goed gefocust voor zijn opdracht. Zijn voorbereidingen aan de wal, op het water, samen met BERNARD GLORIE zijn sparringpartner, en coach, ondergetekende, verliepen optimaal.

In 11 reeksen nam hij bijna altijd een uitstekende start, twee maal kwam hij minder goed weg , maar steeds aan die kant waar hij zich spoedig kon vrij zeilen.
Hij zeilde uitstekende kruisrakken, zowel met weinig wind, als met een matige wind. Hij geraakte zelden zijn gevoel voor snelheid en trim, windshifts en winddraaiingen kwijt. En wanneer hij in de tweede reeks een iets minder goede optie nam, herstelde hij zich snel.

Tot aan de laatste finale dag stond PHILIPPE BERMANS steeds op de 2de plaats gerangschikt, BLACKBURN (AUS) ruim eerst.

In de tweede finalewedstrijd lag PHILIPPE BERGMANS aan de leiding, liep in het eerste voordewindse rak uit, maar in het tweede kon hij de aanval van GOODISON (GBR) en GRABOWSKI, beide voormalig Europees kampioen, niet afslaan. Philippe vond net niet de juiste golven en riskeerde geen penalty. De jury had BLACKBURN (AUS) in dezelfde wedstrijd een tweede gele vlag getoond en hij moest de strijd staken. Philippe finishte 3de.

De laatste dag kondigde zich goed aan, eerst wat bewolking, nadien zon en een matige tot vrij krachtige NW-wind, mooie golven.

In de eerste reeks, startte BLACKBURN te vroeg, een foutje, want aldus kwam hij niet meer in aanmerking voor eindwinnaar.

PHILIPPE BERGMANS stond op dit moment aan de leiding, startte zeer goed en had het geweldig naar zijn zin in de golven van de Oostzee. De Pool en de Amerikaan MENDELBLATT, hadden een eerste slechte boeironding en konden hem niet meer bedreigen. Enkel zijn dichtste concurrent SLINGSBY (AUS) kon het Philippe nog lastig maken. De Australiër wint de reeks maar Philippe gaf hem echter niet veel cadeau, hij finishte 3de.

Met 33 punten kon Philippe niet meer ingehaald worden, zelfs al won SLINGSBY de volgende reeks, hij werd 8ste , Philippe 6de , BLACKBURN 1ste, maar het maakte niet meer uit: PHILIPPE BERGMANS WINNAAR OVERALL EN EUROPEES KAMPIOEN !!!!!!!!

"He is a keen sailor, and he deserved to be a winner, very consistent, important for the Olympics "aldus MENDELBLATT die Philippe nog goed kent vanuit de optimist.

Trainer, coach van de Laserklasse.
Filip Willems

GOLDFLEET
1 BEL PHILIPPE BERGMANS 33p 4 (6) (9) 2 5 3 3 4 3 3 6
2 AUS TOM SLINGSBY 49p 7 (bfd) 1 11 4 5 6 (13) 6 1 6
3 GBR GOODISON PAUL 54p 14 2 14 (bfd)(dnf)11 2 1 2 4 4
4 USA MENDELBLATT MARK 64p 18 2 5 (36) 14 1 (20) 2 13 6 3
5 AUS BLACKBURN MICHAEL 72p 1 1 3 1 1 4 (5) 8 (dnf) bfd 1
6 POL GRABOWSKI MACIEJ 73p 4 5 (35) 1 1 14 4 (26) 1 22 21

SILVERFLEET
13 BERNARD GLORIE 207p 36 18 (45) 37 21 21 33 12 (bfd) 12 17

www.laserchampionships.org/eur04/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: