Aanbrengrace spetterend begin van de 34e editie van de Deltaweek

ZIERIKZEE (NED) - Vrijdag 2 juli is de 34e Deltaweek van start gegaan met de Aanbrengrace van de Krammersluizen naar Zierikzee. De harde wind en hoge golven zorgden voor een letterlijk spetterende tocht, menig deelnemer kwam drijfnat van het buiswater in Zierikzee over de finishlijn. Uitvoering van de probleemloos verlopen race was in handen van Watersportvereniging Willemstad.

Omstreeks 12 uur gisterenmiddag gingen in totaal 27 boten van start. De Aanbrengrace wordt speciaal georganiseerd voor boten die van ver komen en traditioneel via Willemstad naar Zierikzee varen voor aanvang van de officiële Deltaweek wedstrijden. DeAanbrengrace telt nog niet mee voor het ORC-CLUB klassement.

Winnaars in de verschillende klassen:
ORC-1: Bolidt van schipper Bol uit Hendrik Ido Ambacht;
ORC-2: Diamond van schipper van Capel uit Strijen;
ORC-3: Wild at heart part two van schipper Buise uit Heilig Landstichting;
ORC-4: De Onrust van schipper Akkermans uit Bergen op Zoom;
Rond- en Platbodems B&C: Nieuwe Maen van schipper van der Dussen uit
Moergestel;

Schipper Akkermans van de Onrust, een Nicholson 32 zeiljacht uit Bergen op Zoom en winnaar van de ORC-4 klasse, zei over de race: "Het was een barre tocht, vooral het laatste stuk voor de haveningang. De golven waren enorm, ze sloegen soms over de punt van het schip rechtstreeks mijn kraag in. Bovendien had de bemanning veel last van zeeziekte en een van ons heeft zelfs een blauw oog opgelopen door een flinke klap van het zeil. We zijn
blij toch de race te hebben gewonnen. Het vrouwelijk deel van mijn bemanning was cruciaal voor de mentale topvorm van het team."

Zaterdag 3 juli, wordt de Deltaweek officieel geopend door Erica Terpstra, die vanaf het havenhoofd van Zierikzee het startschot zal lossen. Door de voorspelling van zeer sterke wind is de westrijdbaan aangepast en zal er geen windward-leeward baan worden gevaren.

Tijdens dit weekend van 3 en 4 juli zijn er naast de wedstrijden voor ORC, IMS en rond- & platbodems ook wedstrijden voor J-22, J-24 en sportboten, en Max Fun.

foto © Ronald den Dekker
meer foto's van Ronald: www.wacon-images.com

www.deltaweek.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: