EK EUROPE Jeugd<br>Marie-Amandine (BEL) doet het weer

Met 150 zeilers uit 15 Europese landen werd het een mooie wedstrijd in het zonnige Villa Real de S. Antonio in de Algarve. Voor de derde maal op rij wist M-A VANDEGHINSTE (BEL) het jeugd-EK op haar naam te schrijven. Een fantastische prestatie; in een sterk veld behield ze na tien reeksen een voorsprong van maar liefst 24 punten op de française MATHILDE GERON. Brons was voor de zweedse SANDRA SANDQUIST.

Verder nog een sterke wedstrijdserie van LIEN DEBIE die na een matige start de 7de reeks wist te winnen en opklom naar de 13de plaats. EVA STRAUS werd uiteindelijk 49ste van de 78 meisjes, zeker niet slecht voor haar eerste deelname.

De fransman MATHIEU DERAND won net zoals vorig jaar in Denemarken goud bij de jongens. CORENTIN DEMANET werd knap 12de na een regelmatige wedstrijd. YANNICK LAUMANS zeilde enkele mindere reeksen maar werd toch nog 14de. MICHAËL SMITS werd 69ste en CHRISTOPHE DE BLIECK 71ste. Voor hen was dit een studieronde en een eerste geweldige ervaring op internationaal niveau.

De volledige uitslagen en foto’s vind je op http://europeyouth2004.no.sapo.pt

De mooie prestaties zijn het resultaat van hard werken en een sterke teamspirit onder leiding van LAURENCE en STEPHANE DELEGLISE. Jammer toch dat de voorbereiding niet altijd even vlot is verlopen en dat deze beloftevolle zeilers niet genoeg gesteund worden door de federaties. Zo hadden ze bv. geen motorboot voor de trainer tijdens de training en wedstrijd van de Flanders Youth als voorbereiding op dit kampioenschap. Jullie mogen er fier op zijn, Heren van de BST, VYF en LIGUE. Hou asjeblief nu eindelijk eens op met al die komedie en doe wat van jullie wordt verwacht nl. steun geven aan de zeilers, en zoals jullie hopelijk kunnen zien: ze verdienen het.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: