EUROPEES KAMPIOENSCHAP CADET:<br> Lefebvre-Good klimmen naar een 2de plek

WEYMOUTH(GBR) - Donderdag werd het weer wachten op wind, men slaagde er uiteindelijk in om 3 races te zeilen (6starten want er zijn 4 groepen, geen gold en silverfleet) de eerste manche van de dag (race 7)lag Lefebvre-Good in 4de positie, maar aan de onderwindse boei voer een Engelse concurrent in hun zij, nadat ze eerst water kregen. de Engelsman loefde ineens op en raakte "scheetje in de flank, de grootzeilschoot van Yannick raakte klem aan de giek van de Engelsman, 6 boten zoefden langs. lefebvre-good werden uiteindelijk nog 8ste in deze reeks. Lefebvre wilde eerst protesteren, maar de enige getuigen waren Engelsen, hij vond het risico te groot en heeft dan maar niet geprotesteerd.

De volgende manche stond Lefebvre op scherp en leidde de vloot tot aan de
finishlijn, de laatste manche vn de dag haalden ze nog een 2de plaats. Een
mooie dag voor de oostendsche zeilers :8-2-1
Dit brengt hen in 2de positie overall, op 2 punten van de eerste.

Vandaag willen ze nog 3 reeksen varen, zodat iedereen tegen iedereen kan
varen. Het probleem van hun systeem zonder gold en silverfleet is als de nummer 1 in een andere groep vaart dan lefebvre-good en ze varen beide een eerste plaats, dan blijft lefebvre uiteindelijk toch 2de dus hopen dat ze inderdaad 3 races kunnen varen...

Voor Lefebvre-Good is het een superprestatie want ze varen hier met hun
minst gunstige weersomstandigheden, 1-2 bft.

www.cadetclass2004europeans.org.uk

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: