Erica Terpstra geeft startschot van de 34e editie van de Deltaweek

ZIERIKZEE (NED) - Zaterdag 3 juli om 10 uur gaf Erica Terpstra, voorzitster van het NOC-NSF, het officiële startschot van de 34e editie van de Deltaweek. Het was het begin van een spectaculaire dag varen op de Oosterschelde. Vanwege de harde wind was de wedstrijdbaan aangepast en werd het startschot gegeven vanaf het westelijk havenhoofd van Zierikzee.
Voorafgaand aan de wedstrijd stak Erica Terpstra de sporters een hart onder de riem door iedereen persoonlijk succes te wensen met de race, wat enthousiast werd ontvangen door de deelnemers. Na het geven van het startschot heeft Erica Terpstra de wedstrijd vanaf het water bekeken op het commissieschip Nepos. Ondanks het zekere vooruitzicht op een nat pak verschenen vandaag ruim 100 schepen aan de start.

De golven waren meer dan 2 meter hoog en de windkracht varieerde tussen 6 en 7 Beaufort. Helaas heeft één schip zware averij opgelopen, waardoor het de race eerder moest verlaten dan gehoopt. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

Schipper Vos van de Foxy, winnaar in de IMS 1-klasse, was zeer enthousiast over de wedstrijd en wist te melden dat dit het beste zeilweer was voor de fanatieke wedstrijdzeiler. Ze waren blij verrast eindelijk weer eens een wedstrijd gewonnen te hebben. Het team van de Vos bestaat al 4 jaar lang uit dezelfde ploeg mensen en is bijzonder goed op elkaar ingespeeld. "Een cruciale factor in ons succes", aldus Vos.

Winnaars in de verschillende klassen:
IMS 1: Foxy van schipper Vos uit Oss;
IMS 2: Zeebeer 3 van schipper van Wijngaarden uit Bergambacht;
ORC-1: Blue Chip van schipper Stouten uit Hellevoetsluis;
ORC-2: Twee gezusters van schipper Zuiderbaan uit Terneuzen;
ORC-3: Titan van schipper de Bruin uit Bergen op Zoom;
ORC-4: Lazy Sunday van schipper de Vos uit Oost Souburg;
First 31.7: Magnefique van schipper van der Endt junior uit Yerseke;
Ongemeten schepen: Suzy Blue II van schipper van Oord uit Wouw.

In samenspraak met de klassenorganisaties is besloten de wedstrijden voor de J-22, J-24 en sportboten, en de Max Fun boten uit te stellen tot morgen.

foto's © Ronald den Dekker
meer foto's van Ronald: www.wacon-images.com

www.deltaweek.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: