Tweede dag Deltaweek kende vele winnaars

ZIERIKZEE (NED) - Zondag 4 juli werd de Zeelandwedstijd II gevaren op de Oosterschelde. Vanaf 9u30 bonden 179 schepen de strijd met elkaar aan, ruim 100 meer dan gisteren. In de ORC klasse verschenen 90 schepen aan de start, in de IMS klasse deden 28 schepen mee. De 24 boten in de klassen J-22, sportboten, en Max Fun voeren vandaag 4 wedstrijden, om de afgelaste wedstrijd van gisteren in te halen.

De ORC-klasse voer een middellange wedstrijdbaan. De IMS en de eenheidsklassen (J-22, J-24 en sportboten, Max Fun) hebben een windward-leeward baan gevaren. Deze baan is betrekkelijk kort en bestaat uit een rak (stuk) tegen de wind in waar moet worden gekruist en een rak voor de wind waar met de spinaker wordt gevaren. Het mooie van deze baan is dat de schippers en bemanningen qua tactiek, bootbehandeling en samenspel alles uit de kast moeten halen om te winnen. Ook komen de jachten elkaar tijdens het parcours vaak tegen waarbij op de juiste manier voorrang moet worden verleend.

De wind was vandaag rustiger dan gisteren, zuidwest 4 tot 5, tot opluchting van de meeste deelnemers. Hierdoor voeren vandaag ook de J-22, J-24 en sportboten, Max Fun, en rond- en platbodems hun wedstrijden. Door de minder krachtige wind werd de race door de meeste bemanningen ervaren als "minder overleven en meer tactisch zeilen".

Schipper Ice van de Audi, die vandaag tweede werd in de IMS 1-klasse, was zeer enthousiast over de afgelopen 2 wedstrijddagen. "De Audi heeft dit seizoen een bijzonder druk wedstrijdprogramma en we hebben extra moeite moeten doen om dit jaar bij de Deltaweek aanwezig te zijn. Het is voor ons echter van belang vanwege het sterke IMS-veld dat hier vertegenwoordigd is." Ondanks dat ze vandaag tweede zijn geworden, was schipper Ice toch zeer tevreden. Vanwege ziekte van zijn vaste grootzeiltrimmer (zogezegd de ‘motor van het schip’) moest de Audi varen met een gelegenheidsbemanning. Het is dan ook uitzonderlijk dat ze zo’n goed resultaat hebben behaald met een ploeg die niet optimaal op elkaar was ingespeeld.

Winnaars in de verschillende klassen:
IMS 1: Foxy van schipper Vos uit Oss;
IMS 2: Daikin Airco van schipper v.d.Heijden uit den Haag;
ORC-1: Eclectic van schipper Lockefeer uit Breda
ORC-2: Twee gezusters van schipper H Zuiderbaan uit Terneuzen
ORC-3: Noorwind van schipper van Roy Aller uit Breskens;
ORC-4: Lazy Sunday van schipper H. de Vos uit Oost Souburg;
First 31.7:Big time van schipper Bakker uit Zaandam;
Ongemeten schepen: Suzy Blue II van schipper C van Oord uit Wouw;
Rond- en Platbodems B & C: Nieuwe Maen van schipper Van Dussen uit Moergestel;
J-22: "Meijers" van schipper Eelco Blok;
Sportboten: Scandinavian van schipper uit Antwerpen
Max Fun: Max solution van schipper Geurts uit Rockanje.

Winnaars van de wisselprijzen voor het eerste weekend:
Atalantabeker IMS 1
NED 5805 Foxy A. Vos oss
Boomerangbeker IMS 2
NED 5148 Zeebeer 3 A.P. v. Wijngaarden Bergambacht
Fop Smit wisselbeker ORC 1
NED 6395 Eclectic K. Lokefeer Breda
Oosterscheldebeker ORC 2
NED 2798 Twee Gezusters H. Zuiderbaan Terneuzen
Wilde Zwaan wisselbeker ORC 3
NED 4627 Noordwind R. van Aller Breskens
Windekindbeker ORC 4
NED 5242 Lazy Sunday H. de Vos Oost Souburg
Maas Wisselbeker R&P B / C
VB 186 Nieuwe Maes E. v Dussen
Vento Volente Wisselbeker ORC thuishaven Z’zee zondag
NED 2689 Anne Mazurka E. van de Zande Zierikzee
J22 Anne Barbe Wisselprijs
NED 1541 Meijers Eelco Blok Rotterdam
31.7 klasse
NED 6431 Chasseur J. de Jager Wolphaartsdijk

foto's © Ronald den Dekker
meer foto's van Ronald: www.wacon-images.com

www.deltaweek.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: