Perfecte zeilcondities tijdens dag 3 van de Internationale Jeugdregatta

NIEUWPOORT (BEL) - Na de hevige en sombere condities van de voorbije twee dagen waren de zeilers vandaag aan het feest! Een stabiele noordwestenwind en blauwe lucht!
Op race course 1 (orange) moesten de optimisten en cadets vroeg opstaan! De slipway ging open om kwart over negen - een goede beslissing van het comité want hierdoor kon men de piek van de stroming naar Oostende vermijden en toch drie schitterende reeksen afwerken.
Het gaat er bijzonder spannend aan toe - na vijf manches zijn de verschillen minimaal - het klassement wordt aangevoerd door Nicolai Sehested uit Denemarken voor twee Belgen, Bob Fontaine en Mathieu Willemart, die op hun beurt gevolgd worden door twee Britten! (110 dln)
De cadetklasse wordt beheerst door Britten. In hun kielzog gevolgd door het Belgische team Philippe Michielsen en Kamiel Klumpers.

Op race course 2 (yellow) werd weerom hard gevaren - liefst vier reeksen zodat het klassement langzaamaan vorm krijgt!
In de Europe klasse blijven de eerste drie elkaar het vuur aan de schenen leggen. Yannick Laumans voert nog steeds het klassement aan voor Marie Van Laer en Corentin Demanet.
De strijd in de Splashklasse woedt in volle hevigheid maar na zeven reeksen komt de kwaliteit toch naar boven! De Nederlander Jorne Knegt leidt voor de sterk opkomende Nieuw-Zeelanders en de verrassend sterke Yannick Lefebvre. De vijftienjarige Oostendenaar zeilt pas zijn tweede wedstrijd in deze klasse maar voelt er zich duidelijk in thuis. In de top tien nog één Belg Wim Moulaert kort gevolgd door Laura Maes die vandaag een 2 en een 3 aan haar score mocht toevoegen.
Het is duidelijk dat deelname aan de jeugdregatta de kansen tijdens het wereldkampioenschap later deze maand zal beinvloeden! Het beloofd nog erg spannend te gaan worden.

Op race course 3 (white) gingen de zeilers wat later te water zodat de eerste start er pas na de middag kwam! Drie reeksen op dit parcours en een vervolg van de Britse dominantie, Alison Martin en Maria Walsh (2,1,1,1,1) gaan als een racket. Eén Belgisch meisjesteam kan zich nog net in de top tien nestelen, Helena De Munck en Margaux Erard (7), de andere Belgen vinden we vanaf de 18° plaats!
In de Laser is het veld kleiner en wint Wannes Van Laer alle manches, de anderen strijden om de tweede plaats!
De Laser Radial klasse telt meer deelnemers en hier gaat het er spannender aan toe!

Deze avond gaat er een reuze BBQ door waarop alle zeilers en coaches uitgenodigd worden, het beloofd een fijn feestje te worden!

Voor morgen wordt minder wind voorspeld uit variabele richting NW die kan doordraaien naar NO als er een thermisch effect speelt! Een dag voor de lichtgewichten en de betere tactici!

Meer resultaten op www.nieuwpoortweek.be
Een schat aan prachtig fotomateriaal op www.vision-art.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: