Flanders Youth Regatta Nieuwpoort - dag vier!

NIEUWPOORT (BEL) - De zomershift van dag drie bleek maar van korte duur! Vandaag ging de wind van noord naar noordoost en won hij gedurende de hele dag aan kracht! Morgen belooft de wind er nog een tandje bij te steken!
Ondanks de erg gesmaakte BBQ en fuif waren de zeilers ook vandaag vroeg aan het feest - op alle parcours werden vier reeksen afgewerkt! Om iets na zevenen waren de cadets nog aan het finishen - wie zegt dat de jeugd geen karakter meer heeft moet eens bij de zeilertjes komen kijken - om tien uur het water op en rond zes uur weer van het water! Bovendien staat er ook vanavond een party op het programma!

De vroege start op parcours 1 (orange) leverde wat gemor op van de coaches want de zeilertjes worden moe. Het getij liet de organisatoren echter geen keuze! Na een korte pauze buitengaats gingen de optimisten als eerste aan de slag! De resultatenverwerking gebeurt aan boord en ten tijde van dit artikel waren er nog geen resultaten bekend!

Op race course 2 (yellow) ging de spannende strijd gewoon verder - vier manches en steeds wisselende posities en ook steeds meer risico aan start leverde een ommezwaai in het klassement.
Jorn Knegt, leider bij de Splash koos voor een rustdag om zijn voorbereiding op het wereldkampioenschap niet in het gedrang te brengen! De Nieuw-Zeelanders doen het steeds beter maar vooral de Belgen kwamen vandaag bijzonder goed voor de dag! Laura Maes (1,ocs, ocs, 7) en Wim Moulaert (8,4,ocs, bfd) zeilden uitstekend maar misten elk twee starten (in series waar ze vooraan eindigden!) Yannick Lefebvre blijft erg stevig zeilen en consolideert zijn bijzonder knappe derde positie, Wim en Laura blijven voorlopig hangen op 9 en 10 maar voor het WK hebben ook zij een bijzonder groot potentieel! We kijken uit naar het WK dat zondag 11 juli aanvangt!
In de Europe klasse blijft het koptrio verder bakkeleien! Na 11 manches is er slechts één punt verschil tussen Yannick Laumans en Corentin Demanet - Marie Van Laer moest de rol lossen bij dit zwaardere weer en wordt nu belaagd door Lien De Bie!
Of er morgen nog een twaalfde manche op het programma staat beslissen de weergoden en die lijken nogal slecht gezind!

Op race course 3 (white) wilde men ook vier manches varen wat voor heel wat deelnemers wat veel was (18 werden bfd genoteerd in de laatste manche - zijn de 420’s de grootste feestvierders ?)
Het wordt eentonig want de Engelse demonstratie mocht er alweer zijn! De enige top 10 plaatsen gingen naar het team Spinnewijn Aralt en Sigrun (7°) en het Franse team (5°)! Superior sailing!
In de laserklasse is Wannes Van Laer nog steeds ongeslagen (reeds negen manches) terwijl Douwe Broekens een gelijkaardige dominantie vertoont in de Laser Radial klasse.

Morgen gaat de laatste racedag vroeg van start tenzij de weergoden daar anders over beslissen! De voorspellingen hebben het immers over Noordoost 6 met pieken 7 , later 8…
Prijsuitreiking om 16 uur in de Koninklijke Yachtclub Nieuwpoort!

Meer resultaten op www.nieuwpoortweek.be
Een schat aan prachtig fotomateriaal op www.vision-art.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: