Yannick Lefebvre tijdens de Flanders Youth regatta

NIEUWPOORT (BEL) - Yannick Lefebvre 3de op Flanders Youth Regatta Splash en speciale prijs van provincie West-Vlaanderen voor 1ste West-Vlaamse zeiler.
Naar jaarlijkse gewoonte werd de eerste week van de grote vakantie ingezet met de Nieuwpoort week. Een internationale bijeenkomst van de kleinzeilerij: optimist, cadet, 420, laser,laser radiaal, europe en splash.

Yannick Lefebvre (15) voer dit jaar in de Splash klasse samen met 68 andere deelnemers uit heel de wereld. Dit grote veld valt te verklaren omdat volgende week het WK Splash gezeild wordt in Nieuwpoort.

De eerste en laatste dag kon er niet gevaren worden wegens te veel wind. Er bleven 3 wedstrijddagen over en de wedstrijdorganisatie slaagde erin 11 races te geven. Een waar succes, mooie banen alles erop en eraan.
Yannick won de eerste reeks. De tweede reeks was hij 4de aan de bovenboei maar kon deze positie niet behouden en werd 14de, de derde reeks werd een aftrekrace omdat hij net iets te vroeg over de startlijn was. De volgende 2 dagen bleef hij een mooi ritme aanhouden en finishte telkens binnen de eerste 10. Tijdens reeks 9 werd Lefebvre letterlijk uit het veld geslagen toen een onoplettende concurrent los op hem voer, een gat in de boot en een 16de plaats. De daaropvolgende reeks had Lefebvre het moeilijk om het hoofd koel te houden en finishte 14. Hij eindigde in schoonheid met een 2de plaats.
Regelmatig zeilen bracht Lefebvre op het podium…

1. Morrison Scott NZL 56pnt
2. Van Loo Rik 62pnt
3. Lefebvre Yannick 66pnt
9. Moulaert Wim 95pnt
10. Maes Laura 96pnt

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: