OLYMPISCHE SPELEN<br>Godefroid rukt op naar vierde plaats

ATHENE (GRE) - De Belgische zeiler Sébastien Godefroid blijft stijgen in het algemene zeilklassement. Na de zesde race is hij opgeklommen tot de vierde plaats.
Met nog vijf van de elf races te gaan, is Godefroid gestegen van de zesde naar de vierde positie. In beide races van vandaag startte hij rond de achtste à negende plaats en ging telkens nog enkele boten voorbij.

In de vijfde race in de Finn-klasse zeilen eindigde Godefroid zesde. Daardoor steeg hij in het algemene klassement al van de zesde naar de vijfde plaats. De Deen Jonas Christensen won die vijfde race. De leider van het klassement, de Pool Mateusz Kusznierewiczdie, eindigde pas elfde.

In de zesde race liet Sebastien Godefroid een vijfde plaats noteren. Daardoor rukt hij op naar de vierde plaats in het klassement. De race vanmiddag werd gewonnen door de Brit Ben Ainslie. Kusnierewicz werd pas vijfentwintigste.

Ainslie, drievoudig wereldkampioen en grote favoriet, neemt de leiding in de competitie over van Kusnierewicz.

Onze andere landgenoten Philippe Bergmans (Laser) en Min Dezillie (Europe) kwamen niet op het water. De winderige omstandigheden dwongen de organisatoren ertoe om de twee voorziene regatta’s uit te stellen.

De Standaard

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: