UIT DE KUIP:<br>Team Just 4 Fun opnieuw Europees Kampioen J/22 Klasse

TRAVEMÜNDE (GER) - Het Europees Kampioenschap zeilen in de J/22 klasse, een populaire 6,70 meter kielboot, is opnieuw gewonnen door het Team Just 4 Fun van Albert Kooijman uit Noordwijk (ZH). Het EK werd van 23 t/m 26 juli jl. gehouden in Travemünde, gelegen aan de Duitse Oostzee kust. Het EK was een onderdeel van de 115e Travemünde Week, er meldden zich 37 teams uit zes Europese landen aan voor deelname aan dit kampioenschap.

Dit heeft nog nooit iemand gepresteerd in de J/22 klasse, drie maal Europees Kampioen! Het lukte Albert Kooijman door een overwinning in de laatste wedstrijd, samen met Leif Tom Loose uit Hamburg en Robbert Baggers uit Amsterdam pakten zij de titel. Tot aan deze beslissende race stond het Deense team Christensen/Jacobsen/Heron (Europees Kampioen 2001) aan de leiding, maar zij vielen uiteindelijk terug naar de 3e plaats, achter het team Boer/Botterweg/Wijsenbeek/Visia (NED).

Het succesvolle Duits-Nederlandse trio voer voor de 2e keer in deze samenstelling en waren erg blij met het behaalde resultaat. "De communicatie en samenwerking werd van dag tot dag beter. Na de eerste dag stonden we 3e, na de tweede dag 2e en op de laatste dag pakten we de 1e plek", aldus Albert Kooijman.

De samenstelling van het team is gedeeltelijk gewijzigd ten opzichte van 2002, naast stuurman Albert Kooijman en voordekker/tacticus Robbert Baggers voer Leif Tom Loose mee als genua/spinaker trimmer. Leif en Albert waren in het verleden elkaars concurrenten in de J/24 klasse. Leif heeft de Duitse nationaliteit en woont in Hamburg. De rentree van Team Just 4 Fun in de J/22 klasse is niet toevallig. "Volgend jaar wordt van 1 t/m 9 juli het Wereld Kampioenschap J/22 voor de kust van Medemblik gehouden. Aangezien we vijf jaar geleden op de 2e plaats gefinisht zijn, gaan we proberen volgend jaar ook deze titel te behalen" verklaart Albert Kooijman.

Meer info: www.teamjust4fun.com
115e Travemünde Week: www.travemuender-woche.net
J/22: www.j22.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: