OLYMPISCHE SPELEN:<br>Zeiler Philippe Bergmans staat tweede

ATHENE (GRE) - Het gaat uitstekend met de Belgische zeilers. Na Sébastien Godefroid (vierde in de Finn) hebben ook Philippe Bergmans (Laser) en Min Dezillie (Europe) nog uitzicht op een medaille. Bergmans staat na vier van de elf regatta's zelfs tweede en heeft dus virtueel zilver vast. Min Dezillie is zevende, maar ze staat slechts punten achter op de derde plaats.

Philippe Bergmans had nochtans een moeilijke dag door de zware omstandigheden in het hete Griekenland. De 30-jarige Europese kampioen kon de schade echter beperken en zijn concurrenten deden het nog slechter. Na een sterke vijfde plaats in de eerste regatta en een veertiende in de tweede belandde Bergmans op de tweede plaats. De Braziliaan Robert Scheidt is de leider.

Min Dezillie wisselt uitstekende prestaties met veel mindere af, maar in de tussenstand speelt ze wel degelijk nog mee: als zevende heeft nog altijd uitzicht op de derde plaats en de bronzen medaille. De Belgische zeilers doen het dus collectief heel goed.

Olympic Sailing Competition 2004

foto: ISAF

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: