UIT DE KUIP:<br>De Holmatro wint Cowes Week in de IRC 2 klasse

Tijdens Cowes Week 2004 is de Holmatro - een Grand Soleil 44 met aan boord een bemanning van jong zeiltalent onder leiding van schipper Hans Horrevoets - overall winnaar geworden binnen de eigen (IRC 2) klasse. Gedurende de acht wedstrijden die van 7 t/m 14 augustus jl. ter hoogte van het Engelse Cowes werden gevaren, kreeg de Holmatro geduchte tegenstand van de Satori. Eerder dit jaar had deze Grand Soleil 45 van schipper Jimmy Pahun al hoge ogen gegooid met een eerste plaats tijdens de Spi Ouest race in Frankrijk. Maar hoewel dicht door de Satori op de hielen gezeten, wist het Holmatro team door op het laatste moment nagenoeg foutloos te varen, toch als eerste te eindigen en daarmee voor het tweede achtereenvolgende jaar de Cowes Week regatta te winnen.

In 2003 sloot de Holmatro haar eerste zeilseizoen spectaculair af met twee eerste plaatsen tijdens Cowes Week en de Fastnet Race. Dit jaar liegen de resultaten er al evenmin om en heeft zij o.a. de Gotland Runt, Channel Race en - voor de tweede keer op rij - Cowes Week gewonnen. De Holmatro wordt bemand door een team van jong zeiltalent, dat door sponsor Holmatro Marine Equipment de kans wordt geboden, om onder leiding van een kleine kern professionals zoveel mogelijk wedstrijdervaring op te doen aan boord van een volledig uitgerust jacht. Met dit initiatief wil de sponsor de zeilsport in Nederland een impuls geven en bewijzen dat ons land ook op internationaal niveau een belangrijke rol kan vervullen. Dat dit een rol aan de top is, heeft de jeugdige, talentvolle bemanning van de Holmatro, gezien haar vele uitstekende prestaties tot nu toe, inmiddels wel bewezen.

www.cowesweek2.co.uk

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: