OLYMPISCHE SPELEN:<br>Min Dezillie beleeft catastrofaal dagje

ATHENE (GRE) - De derde dag van het zeilen is voor Min Dezillie in de Europe-klasse uitgedraaid op een catastrofe. Diskwalificatie in de tweede regatta en als allerlaatste vertrokken in de eerste regatta. Behoorlijk presteren is anders.
De eerste regatta was al niet echt goed. Dezillie vertrok als allerlaatste van het pak, maar kon toch nog 9 plaatsen goedmaken, waardoor ze uiteindelijk als 16e finishte.

Het ergste moest nog komen. Bij de start van de tweede regatta kreeg Dezillie een gele vlag, waardoor ze een volledige ronde rond haar as moest maken alvorens ze opnieuw mocht vertrekken. Daarna kreeg ze echter nog een gele vlag, wat synoniem staat aan diskwalificatie en 26 punten. "Min kwam erg ontgoocheld terug. Ze was erg ontmoedigd door die beslissingen die wij niet begrijpen", verklaarde trainer Philippe Willems.

In het algemeen klassement zakt Dezillie terug naar de 14e plaats met een totaal van 53 punten.

Olympic Sailing Competition 2004

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: