PERSBERICHT VYF:<br>O.S. - Athene 2004<br>Phillipe zeilt voorlopig zilver

ATHENE (GRE) - Filip zeilde in race 1 van de dag in tweede positie, tot hij de gele vlag kreeg en een 720 moest doen (gele vlag staat voor rollen= van loef naar lij switchen in het voor de windse rak en krijgt een 720 (2x360°) penalty) wat resulteerde in een 5de plaats.
In race twee had Filip een iets mindere start (9de) naar het einde toe viel de wind haast helemaal weg wat resulteerde in een mindere boeironding en een 14 plaats. Overall staat Filip nu 2de in de LASER klasse!!!

EUROPE-Min Dezillie
Twee races werden vandaag afgewerkt in de EUROPE klasse. In de eerste race had Min een wat mindere start en werd ze bovendien gehinderd door de Noorse Wereldkampioene Siren Sundby wat resulteerde in een 21 ste plaats voor onze landgenote.
De tweede race van de dag ging het een stuk beter voor Min. Door de zwakke wind werd in het laatste rak de pompvlag gehesen en dit zag Min als één van de eersten wat haar van een 14de naar een 3de plaats deed klimmen! Een prachtig resultaat...Een overall 7de plaats voor Min Dezillie na 4 races.

MISTRAL-Sigrid Rondelez
Vandaag maar één race in de MISTRAL klasse in marginale windomstandigheden. Sigrid die hoopte op omstandigheden als maandag (20-25 knopen) maar moest het doen met 6 knopen wind...een mindere start deed haar als 19de boei 1 ronden, een positie die ze wist te behouden tot aan de finish. Met nog acht races te gaan staat Sigrid voorlopig op een 16 de plaats in het overall klassement.
meer: www.sigridrondelez.be

FINN-Sebastien Godefroid
Een rustdag voor de FINN klasse en dus ook voor Sebastien Godefroid die van deze korte rustpauze gebruik maakt om te bekomen van de vorige wedstrijddagen en zich voor te bereiden op de races van morgen...
meer: www.questforgold.be

Olympic Sailing Competition 2004

foto: Europe © Chris McGrath - Gettyimages

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: