Mosselrace werd niet zonder slag of stoot gestreden

  • Author: Ice
    Date: do, 19/08/2004 - 02:00

YERSEKE (NED) - De BACARDI & COKE (BEL 4479) van Frank Keyzer zal het zeilavontuur van afgelopen weekend niet snel vergeten. Tijdens de startprocedure lijnt de Dynamic 43 zich op aan de startlijn (foto1 & 2). De Bacardi & Coke gaat in volle snelheid richting startlijn en raakt met de voorsteven midscheeps de HI FI (NED 3224) van Geert de Jager (foto 3). Hellaas haken deze schepen met hun tuig in elkaar met een piroët dansje tot gevolg (foto4). Het noodlot slaat toe, beide schepen blijven verstrengt en de BACARDI & COKE verliest de top van haar mast (foto 5). De HI FI komt er met de schrik vanaf en likt zijn wonden, zij kunnen de race uitzeilen (foto 6).

foto 1:

foto 2:

foto 3:

foto 4:

foto 5:

foto 6:

Foto’s © Ronald den Dekker
Meer foto’s van Ronald: www.wacon-images.com

www.mosselrace.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: