Mosselrace werd niet zonder slag of stoot gestreden

  • Author: Ice
    Date: do, 19/08/2004 - 02:00

YERSEKE (NED) - De BACARDI & COKE (BEL 4479) van Frank Keyzer zal het zeilavontuur van afgelopen weekend niet snel vergeten. Tijdens de startprocedure lijnt de Dynamic 43 zich op aan de startlijn (foto1 & 2). De Bacardi & Coke gaat in volle snelheid richting startlijn en raakt met de voorsteven midscheeps de HI FI (NED 3224) van Geert de Jager (foto 3). Hellaas haken deze schepen met hun tuig in elkaar met een piroët dansje tot gevolg (foto4). Het noodlot slaat toe, beide schepen blijven verstrengt en de BACARDI & COKE verliest de top van haar mast (foto 5). De HI FI komt er met de schrik vanaf en likt zijn wonden, zij kunnen de race uitzeilen (foto 6).

foto 1:

foto 2:

foto 3:

foto 4:

foto 5:

foto 6:

Foto’s © Ronald den Dekker
Meer foto’s van Ronald: www.wacon-images.com

www.mosselrace.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: