PERSBERICHT VYF:<br>O.S. - Athene 2004<br>Niet echt een schitterende dag

ATHENE (GRE) - Wel een mooie eerste race voor Sebbe. Tot voorbij boei 3 lag Sebastien eerste...in het laatste kruisrak probeerde voorlopig kampioen Ben Ainslie (GBR) Sebbe te controleren waar Australiër Anthony Nossiter van profiteerde en met de overwinning ging lopen. Uiteindelijk eindigde Sebbe 3de.

Race 2 in de FINN klasse was iets minder qua resultaat voor onze landgenoot. Hij verloor snelheid waardoor hij midden in de vloot tercht kwam en eindigde uiteindelijk 11de. Sebastien staat nog steeds 4de in het eindklassement en vanaf vandaag dus de grootste kanshebber op Olympisch edelmetaal!
meer: www.questforgold.be

MISTRAL-Sigrid Rondelez
Alweer maar 1 race in de MISTRAL fleet gesurft! Na een mindere start (23ste) wist Sigrid als 20ste boei 1 te ronden. Verder in de wedstrijd weet Sigrid nog enkele pmlaatsen te winnen wardoor ze uiteindelijk als 14de over de eindstreep kwam...Een overall 16de plaats voor Sigrid.
meer: www.sigridrondelez.be

EUROPE-Min Dezillie
Ook een mindere start voor Min in haar eerste race van de dag waardoor ze als 25 ste de eerste boei nam...Min kwam terug doorheen de wedstrijd en wist uiteindelijk als 16de te finishen. In race 2 kreeg Min twee maal een gele vlag (720) wat resulteerde in een DSQ voor deze race waardoor Mins kansen op een medaille nu aanzienlijk verkleinen...

LASER-Phillipe Bergmans
Ook geen topdag voor Bergmans die van de tweede naar de 8ste plaats zakt in het overall klassement. Een 32ste eindplaats in race 1 en een 14de plaats in de tweede race in de LASER klasse voor Phillipe. Op zich geen echte zware brokken voor onze topper uit Gent daar de ganse LASER vloot vrij onregelmatig presteert en dus de kans voor onze landgenoot om met een medaille naar huis te gaan er nog steeds inzit. Duimen maar...

Olympic Sailing Competition 2004

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: