EUROPEES KAMPIOENSCHAP CADET:<br>Yannick Lefebvre - Morgan Good 3de

WEYMOUTH(GBR) - Op de laatste dag van het Europees kampioenschap Cadet werden er nog 3 reeksen gevaren. Opnieuw stond er een kleine 1-2bft in de Portland Harbor in Weymouth. Lefebvre-Good (BEL) stond op de 2e plaats op 2ptn van de eerste, iedereen wist dat het mogelijk was om de titel binnen te halen. Helaas was er iets te weinig wind voor de Oostendse jongens. Yannick nam telkens een schitterende start, kwam als eerste aan de bovenboei en ook aan de benedenboei waren de jongens nog op kop.Toen ze weer scherp aan de wind aan hun 2de kruisrak begonnen, kregen ze gans de vloot spinnakers op hun dak, waardoor ze enkele plaatsen in één keer verloren. deze achterstand konden ze niet meer ophalen en eindigden telkens 5de. Hun naaste concurrenten zeilden op dat moment in de andere vloot, en finishten tussen de 12de en 16de plaats, dus het spel was nog niet verloren.

De Oostendse jongens haalden een 3de plaats ! De Europese titel werd door de Tsjechen gekaapten en op de 2de plaats kwam een Engels meisjesteam.

Opnieuw een fantastisch resultaat voor Lefebvre-Good, na de vice wereldtitel begin deze maand in Splash van Yannick.

www.cadetclass2004europeans.org.uk

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: