WERELD KAMPIOENSCHAP OK:<br> Bart Bomans wordt 4de

PARKSTONE (GBR) - De laatste dag van het WK Ok-zeilen te Parkstone (GBR) zeilde Antwerpenaar Bart Bomans een 13e en 19e plaats. Hierdoor tuimelde hij van de 2e naar de 4e plaats in het eindklassement. De eindzege is voor de Brit Jim Hunt, gevolgd door Nick Craig (GBR) en Nitin Monga (IND). De andere Belgen Paul verrijdt en Mark Geboes eindigden respectievelijk op de 69e en 81e plaats.

1. Jim Hunt (GBR) - 2. Nick Graig (GBR) - 3. Nitin Monga (IND) - 4. Bart Bomans - 5. Joe Porebski (AUS)

Europees kampioen Bart Bomans kan terugblikken op een sterk seizoen. Op het WK werden de verwachtingen echter niet ingelost.

"Ondanks een goede fysieke voorbereiding en uitgebalanceerd materiaal, werd ik verrast door de sterke winddraaiingen en stroomverschillen in Pool Bay (Parkstone). Toen ook een aantal onduidelijke en - voor mij - onvoordelige wedstrijdbeslissingen werden genomen, werd ik mentaal sterk op de proef gesteld. Iets waar ik volgend jaar zeker meer rekening mee moet houden", aldus Bart Bomans.

Volgend jaar gaat het WK door in het Deense Skaelskor.

www.okdinghy.co.uk

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: