680 zeiljachten beginnen aan onstuimige 24 Uurs Zeilrace

MEDEMBLIK (NED) - Op vrijdagavond 20 augustus 2004 begonnen 680 schepen aan de veertigste 24-Uurs Zeilrace en Tocht. Zij vertrokken vanuit zeventien havens langs het IJsselmeer, Markermeer, de Noordzee en de Waddenzee. Gezien de weersvoorspellingen belooft het een onstuimig etmaal met krachtige wind en vooral ’s nachts veel regen te worden. Vanwege deze vooruitzichten trokken zestien jachten zich voortijdig terug. Voor de overigen wordt het een race of tocht van afzien, maar ook van prachtig zeilweer en veel zeemijlen.

De elementen

Ondanks de zware regenval van overdag, klaarde het in Medemblik aan het einde van de middag op. De zuidwestenwind was kracht vijf tot zes. Met de laaghangende avondzon in de rug, vertrokken de deelnemers vanaf 19.00 uur richting de horizon. Bij de toerklasse duurde het even voordat er spinnakers verschenen, maar de wedstrijdvloot was er snel bij. Naar verwachting zal de wind zaterdagmiddag naar het noordwesten draaien. De temperatuur gaat dan naar beneden, dus de elementen stellen de zeilers op de proef.

Dit jaar kunnen de deelnemers voor het eerst gebruik maken van de gratis door Telfort en LinkinMedia ter beschikking gestelde tracking & tracing service. Via sms-berichten geven ze de passages van tonnen door, die vervolgens op internet worden gepresenteerd. Tien schepen gaven zich hiervoor op. Zeven teams zullen gesponsorde zeemijlen varen om zo geld in te zamelen voor NebasNsg.

Rovict en de Kas Bank zijn hoofdsponsors van de 24-Uurs Zeilrace. Co-sponsors zijn: Zeilen, Gemeente Medemblik, International Yachting Coating, PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland en Stichting Jachthaven Medemblik. Supporters zijn: Holland Nautic, De Valk Yacht Brokers, Amstel en Marco Käller.

Meer info: 24 Uurs Zeilrace

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: