Daikin Airco en Compagnie in aanvaring tijdens de 24 Uurs Zeilrace

De aanvaring gebeurde zaterdagochtend om 3.15 uur bij de Nek-boei. Schipper/ eigenaar van de Daikin Airco, Frans van der Heijden, blikt terug: "We hadden de Compagnie ingehaald op weg naar de Nek-boei. Die hebben we vervolgens gerond, waarna we over bakboord in tegengestelde richting van de Compagnie voeren. Die week in eerste instantie niet uit, dus deden wij dat. Toen weken zij naar dezelfde richting uit en wij ook nog een keer, waarna we elkaar raakten." Schipper/eigenaar van de Compagnie, meneer Hopman, over het voorval: "Ons plan was om de boei voorbij te varen om daarna een stormrondje te maken en door te gaan naar de KG23. Voor ons was het onduidelijk wat de Daikin Airco ging doen. Het ging ook allemaal heel snel. We dachten dat we tussen hun achterkant en de boei door konden, maar toen kwamen ze op ons af. We voeren constant over stuurboord en zij hadden net de ronding gemaakt. We konden niets meer doen. Het leek wel een dans wat er daarna gebeurde.

Beide schepen hebben aanzienlijke schade. Voor de Daikin Airco zal dat wel eens vervelende gevolgen kunnen hebben, want ze staan momenteel eerste in de Verbondsbezem en over drie weken is het NK Zeezeilen. "We gingen heel goed en je bent natuurlijk je titel van vorig jaar aan het verdedigen. Nu is het nog maar de vraag of we het NK Zeezeilen halen, want we hebben toestemming nodig van de verzekeraar." Ondanks de teleurstelling is schipper Hopman vast beraden om volgend jaar weer mee te doen: "Nu is het even de wonden likken, maar in 2005 zijn we wederom van de partij."

Meer info: 24 Uurs Zeilrace

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: