AANKONDIGING:<br>NK Hobie Cat voor de Scheveningse kust

SCHEVENINGEN (NED) - Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 augustus 2004 vindt voor de Scheveningse kust het Nederlands Kampioenschap Hobie Cat 2004 plaats. Naar schatting zullen veertig open catamarans verdeeld over vier verschillende klassen, de Noordzeebranding trotseren. Zij zullen in negen races strijden om de nationale eer. Een Hobie Cat- evenement gaat bovendien altijd samen met gezelligheid, een drankje en goed eten.

Het Hobie 16-veld zal de meeste deelnemers tellen, waaronder titelverdedigers Thorin Zeilmaker en Marjan Klein. Maar de organisatie verwacht dit jaar ook meer Hobie Tigers. Jan van Spellen, voorzitter van de Hobie Cat Klasse Organisatie Nederland: "De Hobie Tiger is een Formule 18 catamaran en die klasse heeft andere regels qua inrichting van de catamaran. Binnen ons kampioenschap wordt de Hobie Tiger standaard gevaren. Dat resulteerde vorig jaar in een verminderde opkomst, dus hebben we nu de F18 Hobie Tiger als aparte klasse toegevoegd aan de bestaande Hobie Tiger Cup. Daardoor hoeven de F18-zeilers hun boot niet meer aan te passen voor een weekend en hopen we weer op een grote vloot 18-voeters." De eenpersoons Hobie Fx-One vormt de vierde klasse.

Elk jaar mag een andere catamaranclub het NK Hobie Cat 2004 organiseren. Dit seizoen kan Kustzeilvereniging Scheveningen haar reputatie qua evenementenorganisatie waarmaken. Dat gebeurt onder de auspiciën van Hobie Cat Klasse Organisatie Nederland. Overdag sportieve competitie op het water en ’s avonds ontspanning op het strand of in het karakteristieke clubgebouw ‘De Roef’. Voor zaterdagavond staan een diner en muziek op het programma en zondag uiteraard de huldiging van de winnaars.

Voor meer informatie, surf naar www.hobiehotnews.nl .

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: