UIT DE KUIP:<br> De Holmatro wint Channel Race

COWES (GBR) - De Holmatro wint Channel Race tijdens Rolex Commodores’ Cup 2004 Tevens best presterende boot ‘overall’ in klassen IRC 1, 2 en 3
Van 25 juli t/m 1 augustus 2004 werd in de buurt van Cowes (UK) de tweejaarlijkse Rolex Commodores’ Cup gehouden, een internationale regatta bestaande uit 7 kortere (inshore) wedstrijden, 1 middellange en 1 lange-afstands (offshore) race. Aan deze regatta namen 11 landenteams van elk 3 boten deel - een groot, een middelgroot en een klein jacht - in de klassen IRC 1, 2 en 3. Het Nederlandse Commodores’ Cup Team, dat gevormd werd door de Holmatro (IRC 1), de Checkmate 3 (IRC 2) en de Daikin Airco (IRC 3), eindigde op een vierde plaats.

Van alle deelnemende boten in de drie verschillende klassen behaalde de Holmatro individueel het beste ‘overall’ resultaat. En hoewel deze prestatie vanwege het teamkarakter van de regatta niet apart werd gehonoreerd, hoefde de Holmatro crew toch niet met lege handen naar huis: de Channel Race, de 120 mijl lange offshore wedstrijd die in het kader van de Commodores’ Cup plaatsvond en waaraan buiten de 11 landenteams ook andere boten mochten deelnemen, werd door de Holmatro met maar liefst 1 uur voorsprong na gecorrigeerde tijd gewonnen! Daarbij liet zij de 69 overige deelnemers het nakijken, inclusief de ongeslagen en gedoodverfde kampioen ‘Bear of Britain’, die niet gewend was om bij dit soort lange-afstands wedstrijden op een tweede plaats te eindigen.

Na de Fastnet Race - vorig jaar ook al gewonnen door de Holmatro - is de Channel Race de grootste en bekendste internationale offshore wedstrijd die in de UK wordt gehouden. Het opnieuw behalen van een eerste plaats in een wedstrijd van een dergelijk kaliber, bewijst dat het Holmatro team een sterke positie inneemt aan de top van de internationale zeilsport.

Het complete overzicht van de landen teams en individuele resultaten:
www.rorc.org/comcup/index.php

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: