AANKONDIGING:<br>ONK Olympisch Zeilen

Het Delta Lloyd ONK Olympisch Zeilen, dat van 17 tot en met 19 september 2004 in Medemblik plaatsvindt, wordt de afsluiter van het Olympische jaar 2004. Vier jaar lang werkten de topzeilers, hun begeleiders en het Watersportverbond naar de Spelen van Athene toe. De verwachte medailles bleven echter uit. Op maandag 30 augustus keert de gehele ploeg huiswaarts. Vanaf volgend seizoen start de nieuwe lichting met frisse ambities. Potentieel talent kan zich in september alvast meten met de huidige kernploegleden.

Inschrijvingen
Drie weken voor het evenement staat de teller op 175 inschrijvingen, verdeeld over alle Olympische klassen. Met zesenveertig aanmeldingen is de Finn-vloot voorlopig het grootste, gevolgd door zevenendertig Lasers. Ewout Meijer van Finn Club Holland: "Naast Finn-zeilers met olympische aspiraties wordt er in alle leeftijdscategorieën fanatiek deelgenomen aan wedstrijden. De Finn Club Holland is er dan ook trots op dat het bij het ONK 2004 wederom met het grootste aantal boten is vertegenwoordigd." Het veld is tevens sterk bezet met personen als regerend Nederlands Kampioen en olympiër Jaap Zielhuis, Stefan de Vries en de Belgische Sebbe Godefroid. Naar verwachting zullen in vrijwel alle klassen de kernploegleden aan de start verschijnen, zodat er sprake is van een sterk veld met een goede competitie tussen de top- en breedtesportzeilers.

Over het Delta Lloyd ONK Olympisch Zeilen
De Delta Lloyd Open Nederlandse Kampioenschappen Olympisch Zeilen zijn een initiatief van het Watersportverbond. Het concept is één Nederlands Kampioenschap in alle Olympische en Paralympische klassen, op één locatie in hetzelfde weekend. De paralympiër ontbreken in 2004 vanwege de Paralympische Spelen die gelijktijdig in Athene plaatsvinden. Het evenement vindt van vrijdag 17 tot en met zondag 19 september 2004 plaats vanuit het Regatta Center Medemblik.

Website: www.opendutchsailing.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: