GITANA X over de kop tijdens de Fecamp multihull Grand Prix

FECAMP (FRA) -Adrenaline genoeg tijdens de eerste reeks van de Fecamp 60 voet multihull Grand Prix . GITANA X gaat vlak voor de finish met zo’n 32 knopen bootsnelheid spectaculeer over de kop.
"Marco de stuurman bracht de boot net weer op volle snelheid en wij liepen zo’n 32knopen" vertelt Yvon Daniel, de grootzeiltrimmer.
"Vervolgens was er een rukwind, alles gebeurde in een fractie van seconden, we gingen bliksem snel over de kop, er was totaal geen houden meer aan."
"Ik heb mij blijven vasthouden aan de netten tussen de drijvers, dit om te zien waar ik veilig in het water kon springen."

"Wat ons het meeste angst heeft doen beleven was dat Antoine (Carpentier) heel lang onder het water is gebleven. Onze grootste bekommernis was dus iedereen zo snel mogelijk weer terug aan boord krijgen totdat de redding en hulpdiensten assistentie konden verlenen"

Het spectaculere ongeval van de GITANA X is niet zonder lichamelijk letsel gebleven. Yvon Daniel heeft drie vingers gebroken en lijdt aan een spierscheur, Jean Christophe een hématoom aan de kuit, Antoine Carpentier en Fred Maistre hebben naast een paar verstuikingen ook spierscheuren opgelopen. En als laatste slachtoffer is Marc Guillemot aan zijn rug geblesseerd.

De schade aan de GITANA X is ook enorm, waaronder de mast die de ferme klap op het water niet heeft overleeft.

Er stond tijdens het ongeval een zuidwesten wind met een slordige kracht van zo’n 25 tot 30 knopen.

Lees meer op: www.multis-online.com

foto's © G. Martin-Raget/Royale Production

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: