Nederlands Kampioenschap Lemsteraken 2004

MEDEMBLIK (NED) - Vanuit het Regatta Center Medemblik vertrokken vrijdagmorgen 28 aken met veel wind en in de stromende regen voor het Nederlands kampioenschap lemsteraken.
De twee groepen, de V/VA en VB, met een gemiddelde lengte van 15 meter maakten een scherpe start, zoals de "kleine" bootjes dat doen. Als je bedenkt dat deze boten ieder zo’n gewicht hebben van 35 ton dan is het met recht spectaculair.

De lemsteraken, die vrijwel allemaal geheel in wedstrijduitvoering zijn uitgerust varen met zo’n tien man aan boord.

Na 3 races in de V/Va klasse is ’t Vliegend Hart met 0 punten nog de voorlopige koploper, gevolgd door de IJsvogel en de Hindeloopen 6.
In de VB klasse staat de Heksenketel met 3 punten bovenaan gevold door de Fidelia en op de derde plek de Bruinvis.

Zaterdag begint met een zonnetje en geen wind. Na een uur trekt de wind gelukkig aan tot drieBeaufort.
Twee prachtige races worden met veel zon gevaren. Een korte en een middellange baan.. Over de middellange wedstrijd wordt 2 ½ uur gevaren.
De stand na 5 races is bij de eerste drie ongewijzigd. ‘T Vliegend Hart staat met 3 punten bovenaan, de tweede plek is de de IJsvogel en derde de Hindeloopen 8. Ook in de VB klasse is de top drie ongewijzigd, De Heksenketel staat met 0 punten bovenaan, tweede is de Fidelia en derde de Bruinvis.

Na de races is het een fantastisch gezicht om in het Regatta Center deze grote schepen te zien liggen.

Zondag zal de laatste wedstrijd gevaren worden. De organisatie van de wedstrijden is in handen van de Medemblikse watersportvereniging Bestevaer.

foto: leemsteraak ’t Vliegend Hart

Naar de uitslagen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: