UIT DE KUIP:<br>Basecamp wint National Pogo 2004

BENODET (FRA) - Basecamp (BEL438) met schipper Peter Laureyssens heeft tijdens het weekend van 27 tot 29 augustus de "National Pogo" gewonnen in de Mini-klasse. De wedstrijd is een soort Frans kampioenschap voor Pogo-zeiljachten en wordt jaarlijks georganiseerd in Benodet (net onder de "Iles des Glénans). Er wordt in twee klassen gevaren de Pogo 6,50 en de Pogo 8,50. De wedstrijd wordt met een bemanning van 3 personen gevaren en is een mix van korte baantjes (up’s en down’s) en langere wedstrijden.

In de Pogo 6,50 klasse verschenen er 15 boten aan de start: 14 Franse en één Belgische boot. Er waren iets minder boten dan verwacht want het stormachtige weer van de voorbije dagen had vele schippers het moeilijk gemaakt om hun scheepjes op tijd ter plaatse te krijgen. In totaal werden er zeven reeksen gevaren. De eerste dag waaide het nog stevig (5-6 beaufort), de volgende twee dagen was het rustiger met 3-4 beaufort. Uiteindelijk won Basecamp het kampioenschap met ruime voorsprong met volgende plaatsen in de reeksen: 1-1-4-1-2-2-1. De laatste reeks was slechts een formaliteit omdat de buit toen al binnen was.

De volgende wedstrijd van Basecamp is de "Chrono 6,50". De wedstrijd wordt solo gevaren op 3-5 september. Gedurende 3 dagen moeten de deelnemers een rondje Ile de Groix maken vanuit Lorient. De startlijn is open van 08.00 tot 18.00 en het is aan de deelnemers om het beste moment af te wachten om zich te lanceren rekening houdend met de meteo en de stroom. De drie tijden worden bij elkaar opgeteld om de winnaar te bepalen!

Voor meer informatie: www.minitransat650.be

Foto met dank aan Pit de Jonge

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: