WK Snipe Masters: Big Van Cauwenbergh en Nadia Ferm 2de

BRACIANO (ITA) - WK Snipe Masters 2004 in Italie (Braciano) 30 KM ten noorden van Rome. 83 boten kwamen aan de startlijn uit 15 verschillende nationaliteiten, waarvan 2 Belgische teams; André Callot / Eric Callot, en Ben Van Cauwenbergh / Nadia Deferm.
De wedstrijden werden verdeeld in 3 verschillende categorieën, dit wil zeggen dat de stuurman een bepaalde ouderdom moet hebben(vanaf 45 en samen met de fokkenmaat 80), Apprentice masters vanaf 45 tot 55(Ben), Masters vanaf 56 tot 65(André) en Grand Masters vanaf 65 ...

Het waren moeilijk wedstrijden, vooral door het grote aantal boten aan de startlijn en de benodigde locale kennis over het meer om de wind goed te kunnen lezen.

5 reeksen met een mooi windje 3 tot 4 bf. zijn er gezeild, te weinig voor een aftrekreeks, pas na 6 reeksen was er een aftrekrees. Heel goed voor de Belgen want Ben en Nadia hebben geen uitschieters gezeild maar vaarden wel heel constante wedstrijden.

Ben en Nadia boekte een 8ste plaats in overal, en werden 2de in hun categorie na Augie Diaz (Wereld Kampioen in Zweden vorig jaar en Rolex US yachtman of the year 2003 ) en Sherry Welsh enGeorge Szabo (als Crew) 3de. André en Erik in totaal 27e. Een knappe prestatie.

Buiten een grote storm, waarbij alle deelnemers zo’n 5 mijl verspreid werden over het veld, was het enkel zalig zeilweer. Enkel spijtig dat we een incompetente racecomité hadden. Deze hadden slechts kleine lokale wedstrijden geleidt tot nu toe. Er werden vele fouten gemaakt waardoor een geladen sfeer ontstond. De walorganisatie, wat party’s betreft was heel goed, daar hadden ze meer verstand van. Voor de rest alles op zijn Italiaans, chaotisch!

www.snipe.org

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: