ADMIRAL’S CUP 2005<br>sneaky preview

COWES (GBR) - De Royal Ocean Racing Club (RORC) laat een eerste preview zien hoe de Admiral’s Cup er gaat uitzien in 2005. De organisatie wil hiermee ’s werelds beste zeilers aantrekken zonder toegevingen te doen aan de kwaliteit van het evenement.
De Admiral’s Cup in 2005 zal gehouden worden van zaterdag 9 juli 2005 tot zondag 17 juli 2005 met als thuisbasis Cowes (GBR). De race zal bestaan uit zowel inshore als offshore wedstrijden op de Solent wateren en het Britse kanaal.

Elke land krijgt de mogelijkheid om twee teams af te vaardigen. Deze zullen bestaan uit de volgende 3 type schepen:

  • Een IRC (Endorsed) jacht met een TCC tussen 1.300 en 1.550 met haar gelimiteerde DLR en rompfactoren. Precieze handycap reglementen en andere beperkingen zullen later medegedeeld worden in de Notice of Race (NOR).
  • Een Swan 45
  • Een Mumm 30

De lange offshore race tijdens de Admiral’s Cup, de 400 mijlse Wolf Rock Race zal enkel voor de Swan 45 en IRC jachten zijn. De Mumm 30’s krijgen een aangepast parcours.

De NOR zal in november 2004 gepubliceerd worden.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: