17de ANTWERPRACE:<br>Inschrijvingen zijn open!

ANTWERPEN (BEL) - Beste Antwerp Racer, WaterkAnter…
Het is zover, de inschrijvingen voor de 17de Antwerp Race zijn geopend. We herinneren er u aan dat vorig jaar de limiet van 225 deelnemers bereikt was na 10 dagen …
Al voor het derde jaar wordt er via de website ingeschreven, vorig jaar was dat al een goede 80 % van de inschrijvingen. Voor alle duidelijkheid: wie nog via de traditionele methode wil inschrijven, vindt één van de komende dagen een formulier in zijn brievenbus (als je een voorgaand jaar al was ingeschreven). Er zijn ook formulieren beschikbaar bij één van de inrichtende jachtclubs.
Het volstaat dit samen met je meetbrief terug te faxen of te sturen naar het secretariaat.
We rekenen verder ook op iets wat zeilers samenhoudt: vertel het verder dat alle kandidaten best langs ons internetloket www.antwerprace.be passeren.

Als u straks tijdens de Skippers Night uw wedstrijdbepalingen en de nodige herkenningsvlaggen komt afhalen, zijn de meetbriefkopie en uw overschrijvings- of giro formulier het bewijs van reglementaire inschrijving.

Het leuke aan digitaal inschrijven is dat je op de website dag aan dag, uur na uur, minuut na minuut kan volgen wie er allemaal ingeschreven is. Mocht er nog een beetje twijfel heersen: als de teller op 200 deelnemers staat, is het tijd om te beslissen, want er mogen maar 225 boten aan de start verschijnen.

Pontongeruchten
Randstad (Marie, je hebt de job) is de sponsor die Marc Flamand helpt in zijn poging om het absolute snelheidsrecord Breskens - Antwerpen te breken. Jawel, met een VOR 60, uitgerust met het meest performante materiaal en de knapste zeilers.

Interclubcup
De Mini J's zijn terug. Zaterdag 9 oktober liggen de kleine Americas' Cup boten in het Willemdok. Ze staan ter beschikking van verenigingen of teams die met telkens 3 man het beste van hun kunnen laten zien, scherp starten; loef/lij duelletjes uitvechten en onder luid gejoel te finishen. Commentaar vanuit de luidsprekers die niet altijd elektrisch aangedreven zijn. Nu inschrijven jongens. Details op de website.

Making Waves
Na de Antwerp Race en het aanlegmaneuver in de jachthaven, kan je terecht in de vele bars en cafés die het Willemdok rijk zijn.
Tegelijk gaat zaal stuurboord, aan de Rijnkaai open. Hier heeft het jaarlijkse feest plaats. Voor hen die willen eten en genieten van het rijkelijke voorgerecht, koude/warme en dessert buffetten van Van Raemdonck is de noodzaak om tijdig te reserveren. De controle van wie er vooraf betaalt heeft en dus ingeschreven is, wordt waterdichter dan ooit.
De covergroep Cookies en Cream maakt even plaats (en licht en aandacht) voor de onvolprezen prijsuitreiking. De covergroep maakt muziek en ambiance als de beste en heeft een aantal special guests in haar rangen. Meer daarover in een volgende Waterkantkrant.
Na het optreden schakelen we over op dj's uit de furore makende scène.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: