PERSBERICHT 200MYLS:<br>bewijslast van passage mee aan boord

Vanaf 29 september t/m 03 oktober 2004 wordt voor de negende maal de zwaarste singlehanded zeilwedsrijd in en om de Nederlandse wateren verzeild, de negende 200 myls 'SOLO'.
De 80 uitverkoren schippers in kajuitzeiljachten dienen solo binnen 5 dagen een wedstrijdbaan van 200 mijl vol te maken. Deze solisten kunnen zelf kiezen uit 4 routes over Marker-, IJsselmeer, Wad en Noordzee.
In elke baan zijn 17 boeien die moeten worden gerond. Dienden deze merktekens in vorige wedstrijden te worden gefotografeerd en de passages per gsm te worden gemeld aan het Regattabureau van de 200 myls 'SOLO' als bewijslast van deze passage, nu krijgen de deelnemers een gps/gsm-unit mee.

Bij een druk op de groene knop wordt de gps-positie, lengte- en breedtegraden ogenblikkelijk aan het Regattabureau doorgezonden.
De posities van de solo-schippers, alsook hun voorlopig berekende wedstrijd-stand wordt op de website: www.200myls.nl weergegeven.

Ook voor de optimale veiligheid en noodsituaties kan er op deze 'My safety' een noodknop worden ingedrukt, waarmee 24 uur een noodsignaal wordt uitgezonden, welke automatisch steeds de nieuwste positie op 5 meter nauwkeurig wordt doorgegeven.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: