Belgisch Kampioenschap Jeugdcat georganiseerd door VVW Heist

HEIST (BEL) - Zaterdag 11 september, een dag die zich als verloren aankondigde met te harde wind, kwam het jeugdgeweld dat duidelijk woekert in Heist, toch opdagen. 23 kinderen van 10 tot 15 jr. lieten zich niet afschrikken door de ochtendpieken van 7 bf. Op de middag afgezwakt tot 5 bf., goed voor een testrondje. De 5 teams die met spi zouden zeilen kozen hierna voor het voordeel van de gelijke handicap. Geen spi’s dus en hierdoor een klassewedstrijd met 11 gelijke jeugdcats.

4 prachtige manches met in stijgende lijn verrassend scherpe starten. Het sterkste team dat eerder al opviel door hun prestatie op de Euro cats Cup, Maxim Melis en Emile Van Helleputte maakten het verschil in de ruime rakken. Het meisjesteam Deloof Mirke en Lisa Lust konden hun inspanningen verzilveren door hun scherpe starts en de kruisrakken. Tijdens de eerste 2 manches lagen zij in concurrentie voor de tweede plaats met Christophe Sion en Simon Buysse die door een mindere 3de en 4de manche uiteindelijk nog hun derde plaats kwijtspeelden in een ex aeqou met Van Baerle Maxim - Kips Baptiste. Deze eerste 4 clubteams mogen terecht ambities stellen om volgend weekend sterk weerwerk te bieden aan de volwassen teams op het clubkampioenschap.

Podium :
1. Melis Maxime - Van Helleputte Emile
2. Deloof Mirke - Lust Lisa
3. Van Baerle Maxim - Kips Baptiste

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: