Q-Cup Turnhout

TURNHOUT (BEL) - Op de Mellevijver in Turnhout organiseert de Vlaamse Vereniging voor Watersport Turnhout (V.V.W.TURNHOUT) op zondag 19 september een manche van de Q- Cup 2004 voor Optimisten.
De Q- Cup is een recreatief zomercircuit voor jonge zeilertjes tussen 8 en 14 jaar. Het initiatief hiertoe werd genomen door de Vlaamse Yachting Federatie (VYF) in samenwerking met enkele sponsors. De wedstrijden van dit circuit worden georganiseerd door een aantal clubs van de federatie; met een finale op 23 oktober bij RYCB.

De wedstrijddag wordt opgedeeld in 4 (of 5) wedstrijden, 2 voor de middag en 2 (of 3) in de namiddag. Er wordt zo mogelijk gewerkt naar twee klassementen.
Een klassement voor wedstrijdzeilers en één voor recreatieve zeilers.
De actie begint om 10.00 en wordt na de lunch om 14.00 hervat.
De prijsuitreiking is voorzien omstreeks 17.00.

Op televisie ziet men soms beelden van de Volvo Ocean Race , onze nationale beroemdheden op olympische spelen en de Belgacom 32 trimaran.
Ook deze zeilers begonnen in kleine bootjes zoals deze "Optimisten".
Vanaf 8 jaar wordt, ook bij V.V.W. Turnhout, onderricht gegeven in deze internationale klasse.

Zondag worden er bij V.V.W. Turnhout een 25-tal Optimisten aan de start verwacht vanuit het ganse land.

Meer info: VVW Turnhout

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: