MIRABELLA V likt haar wonden na een hachelijk avontuur

  • Author: Ice
    Date: zo, 19/09/2004 - 19:40

CAP FERAT (FRA) - Mirabella V, het langste sloepgetuigde zeiljacht ter wereld heeft een hachelijk avontuur achter de rug. Het super de luxe zeiljacht was eerder deze week op donderdag 16 september om 13u op de rotsen gelopen in de buurt van de haveningang van "Beaulieu sur Mer. Reeds kort na het vastlopen vroeg men vanop de Mirabella V dringende assistentie aan naburige schepen. Het 206 voet lange expeditie jacht Big Roi en het private motorjacht Roman Abromovich boden hulp en hebben getracht het 246 voet lange superjacht los te trekken. Helaas zonder resultaat want in beide gevallen brak de sleep. Big Roi liep tijdens deze bergingsoperatie ook schade op, een 40 ton zware bolder werd uit haar dek getrokken.

Zaterdagochtend kon Mirabella V echter op eigen kracht loskomen na de reparatie van haar hydraulisch kielsysteem. De complete omvang van de schade is nog niet gekend. Momenteel is ze op sleep naar de haven van La Ciotat (FRA) waar ze in het droogdok gaat voor een compleet nazicht. Mogelijks is de schade aanzienlijk want een Dock Express schip werd al gereserveerd om de Mirabella eventueel terug naar de scheepswerf "Vosper Thornycroft" te transporteren in Southampton (GBR).

http://mirabellayachts.com/
http://www.vosperthornycroft.co.uk/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: