ONK MAXFUN 25:<br>Eerste dag<br>Walter Geurts aan de leiding

De eerste dag van het ONK Max Fun 25/35 was sentsationeel!
Een stevige wind rond de 20 knopen zorgde voor spannende boeirondingen met 15 knopen snelheid.
Er werden gisteren 4 wedstrijden gevaren, upwind downwind met een lengte van 1 mijl. De Max Fun 25 klasse verscheen met 18 boten aan de start, wat best spannende situaties betekende bij de onderboei. Naast een paar protesten werd de boel zo goed als heel gehouden, en kwam iedereen uiterst enthousiast van het water af.

Walter Geurts met de Max Solution bleek de wind goed de baas te zijn. Aan de wind op de korte IJsselmeergolven in Enkhuizen was niet altijd gemakkelijk, als je net op snelheid bent komen ze de boel weer verzieken! Team Pandion die tegenwoordig weer met 4 ipv 3 man varen gingen ook weer erg hard en liggen nu 2e in het klassement gevolgd door het Soda Club Sailing Team.

De top 6 ligt slechts 4 punten uit elkaar, wat betekent dat het spel nog lang niet gespeeld is.
Morgen wordt er iets minder wind verwacht.... even kijken voor wie dit gunstig uitpakt.

Stand na 1 dag (zonder aftrek):
1) Max Solution
2) Team Pandion
3) Soda club
4) MXTC
5) Den Ambrassador (BEL)

foto: archief NSR, de Max Solution van Water Geurts

www.maxfun25.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: