UIT DE KUIP:<br>Hans Bouscholte en Ruurd van Wieren 3de tijdens het ONK

MEDEMBLIK (NED) - Hans Bouscholte en Ruurd van Wieren zijn 3de geworden in de Tornado. Het ONK was sterk bezet met tal van Olympische zeilers. Na een aarzelend begin werden de resultaten en boatspeed steeds beter.
Drie wedstrijden op het programma en windkracht 4-5. De starts waren goed maar de coördinatie, trim en bootvaardigheid lieten nog veel te wensen over. Herbert Dercksen/Remco Kenbeek die op de Tornado zeilden die in Athene als 5de was geëindigd waren veel sneller en ook Mischa Heemskerk was niet bij te houden. Ook waren er kleine problemen met de spiboom en een zwaard wat aan de onderkant openscheurde. We waren meer met problemen in de boot bezig dan met de tactiek en bootsnelheid.

Zaterdag
Mooi weer met windkracht 5 en vlagen 6. De baan lag dicht bij de kant dus er waren weinig golven. De bootsnelheid was veel beter en ook het tactische plaatje werd beter begrepen. In race 4 gaan we in het laatste spirak over de kop door onoplettendheid. De boot rechtkrijgen kost veel kracht, maar toch verliezen we maar 1 plaats. Het verschil tussen de top 3 en de rest is groot. In race 2 vechten we een verbeten duel uit met Dercksen en Kenbeek maar in de manoeuvres verliezen we. Doodvermoeid maar voldaan eindigen we de dag met een 2de plaats in de laatste dagrace.

Zondag
Het is stralend blauw weer en met een bouwende wind 2-4 varen we 2 wedstrijden. In race 7 starten we te vroeg in de rivaliteit met Mischa Heemskerk. In race 8 liggen gaat de strijd verder. Uiteindelijk wint Mischa van ons, maar we worden iedere wedstrijd sterker. Onze nieuwe Cubenfibre fok en Gran Spi bewijzen goede diensten.
We zijn tevreden met onze 3de plaats. We hebben dit jaar niet met de Tornado gevaren en we voelen de Olympische cat nog steeds goed aan. Herbert en Remco winnen verdiend en Mischa en Pieter worden 2de.
De rest van het veld zeilde ook iedere wedstrijd beter. Rijpheid is belangrijk in de Tornado en als team functioneren Ruurd en Hans goed.
Manoeuvres en schakelen kan nog veel beter.

Ronde om Tiengemeten
Zaterdag 25 september wordt de 25ste Ronde om Tiengemeten verzeild. De rest van de week staat in teken van de voorbereiding op deze wedstrijd, op Texel na de grootste catwedstrijd van Nederland. Snelheidstraining, manoeuvres en routeverkenning staan op het programma. We trainen samen met een Poolse en Duitse Eagle.

foto © Annemiek van Kinderen Photography

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: