UIT DE KUIP:<br>Yngling NED 310 Nederlands kampioen 2004

MEDEMBLIK (NED) - We zijn blij, opgelucht en trots, want afgelopen weekend zijn we Nederlands kampioen geworden in de Yngling. In een veld van 32 boten, heren-, dames- en gemengde teams door elkaar, wisten wij iedereen, inclusief het team van Annelies Thies, voor te blijven. We wilden echt heel erg graag winnen en dat is na een serie van acht wedstrijden in drie dagen gelukkig ook echt gelukt!

Afgelopen dagen heeft het aardig gewaaid en zeilden we op het IJsselmeer bij Medemblik onder prachtige weersomstandigheden met een wind variërend tussen de 4 en 5 Bft. Dat het waaide maakte het in onze klasse extra spannend, omdat de herenteams bij meer wind het voordeel hebben van overwegend iets meer gewicht en kracht, terwijl de damesteams uit het Olympisch circuit meer getraind zijn. Deze keer bleek dat de damesteams meer over hadden ten opzichte van de rest van het veld, al was het iedere wedstrijd hard knokken voor het beste resultaat. Mooie competitie dus!

Ook waren we benieuwd hoe we stonden ten opzichte van team Thies. Zij hadden immers de selectie gewonnen voor de Olympische Spelen terwijl wij net voor hun waren geëindigd op het WK. De hele zomer hebben we samen getraind in Athene in voorbereiding op de Olympische Spelen waar zij uiteindelijk vierde zijn geworden, de hoogst behaalde klassering van de Nederlandse zeilploeg. Nu terug op Hollands water, brak een nieuw moment aan om de onderlinge krachten te meten. En eerlijk is eerlijk, wij wilden - waarschijnlijk net als zij - heel erg graag Nederlands kampioen worden. Wij zijn er super blij mee dat het ons is gelukt en de titel was voor ons de best denkbare afsluiting van onze campagne.

Wat nu?
Nu breekt voor ons een nieuwe tijd aan. Alledrie hebben we zin in een periode met iets meer vrijheid en een breder perspectief dan alleen de Yngling. In november van dit jaar maakt de internationale zeilbond bekend welke boten in 2008 op het Olympisch programma staan. Tot die tijd maken we sowieso nog geen nieuwe plannen op Olympisch gebied. We blijven zeker zeilen, en vinden het leuk om in verschillende klassen te varen en aan verschillende soorten wedstrijden mee te doen. Zo blijven we leren en houden we alle opties open voor verdere ontwikkelingen. Aspiraties voor Peking zijn zeker aanwezig, maar voor het opstarten van een nieuwe campagne hebben we wel even tijd nodig.

Laatste nieuwsbrief
Met het einde van onze campagne, maken we ook een einde maken aan onze reeks van nieuwsbrieven. De kans is natuurlijk wel groot dat bij een nieuw programma tot aan China weer een nieuwe serie nieuwsbrieven hoort. Hopelijk weten we onze zaken dan alleen zo te regelen, dat een kilometerplan om China te bereiken, niet meer nodig is. Het kilometerplan en de individuele bijdragen die we daarmee van jullie hebben mogen ontvangen, was zonder twijfel onze redding om al die jaren het hoofd boven water te kunnen houden. Een nieuwe campagne zouden we graag met een of meer grote sponsors opzetten en het lijkt ons daarin leuk om jullie op de hoogte te kunnen houden zonder dat je daarvoor eerst een aantal kilometers voor je rekening hoeft te nemen. Op dit moment willen we nog niet eens berekenen wat het aantal kilometers is van Amsterdam naar Peking, laat staan dat we daarmee in de toekomst bij jullie durven aankloppen. Althans, voorlopig!

De laatste nieuwsbrief willen we niet afsluiten zonder stil te staan bij de enorme support die we van zoveel mensen op zoveel manieren hebben mogen ontvangen. Dit was werkelijk fantastisch en doet je realiseren hoeveel mensen met je meeleven, meedenken en meedoen als je je stort op zo’n Olympisch avontuur. Het heeft op ons echt heel veel indruk gemaakt op hoeveel fysieke, mentale, materiële en financiële steun we hebben kunnen rekenen afgelopen jaren om ons een weg te knokken in de Yngling. Met ups en downs die je in een achtbaan mogelijk misselijk zouden kunnen maken, zijn we toch een heel eind gekomen en daar zijn we heel erg blij mee. We zijn er sterker van geworden, hebben er een hoop van geleerd en het zal ons kunnen bijstaan in alles wat we willen ondernemen in de toekomst. Voor de kans om dit te ervaren en voor de mogelijkheid om zover te komen als ons uiteindelijk is gelukt, willen we je bedanken voor je support. In onze beleving hebben we er alles uitgehaald wat erin zat en met voldoening kijken we terug op onze prestaties. Hopelijk kijk jij met voldoening terug op de inzet die je voor ons geleverd hebt. Wij zijn je er echt enorm dankbaar voor!

Veel liefs en dank,
Janneke, Klaartje en Hanne

www.sail.to/ned310

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: