BELGISCH KAMPIOENSCHAP Flying Junior

ANTWERPEN (BEL) - Tijdens het weekend van 25 en 26 september werd door de KLYC het Belgisch kampioenschap Flying Junior georganiseerd. Na een jaar van hevig promotie voeren resulteerde dit in een sterke stijging van het aantal Belgische teams, wat zorgde voor een totaal deelnemersaantal van 34 boten en ook de wind was na een afwezigheid van 2 jaar weer van de partij, kortom alle elementen voor een geslaagd BK waren aanwezig. Zaterdag was de eerste start om 2 uur bij een windje van 3 beaufort met soms pieken tot 4 en deze eerste manche werd gewonnen door de Nederlander Bernard Stienstra, die dit verder in de wedstrijd nog 3 keer herhaalde. Na 3 manches op zaterdag stond hij dan ook op de eerste plaats, een punt voor het duitse team Heiko en Claudia Riffler . Eerste Belg, en virtueel Belgisch kampioen was Philippe Cantillon van de KLYC op de achtste plaats.
Na deze derde manche volgde zoals elk jaar een gezellige Barbecue die door de Belgische FJ georganieerd was, en door iedereen samen geprepareerd was, teneinde de prijs zo laag mogelijk te houden voor de zeilers. Dit resulteerde wel in nog vele noeste arbeid van alle Belgische FJ’ers en FJ-ouders nog na de wedstrijd (misschien daarom dat we niet meestreden voor de eindoverwinning?). Na dit gezellige eten volgde er ook nog een fel gesmaakt optreden waar er stevig is gedanst, zelfs door de oudste FJ’ers.Omdat iedereen het zo goed vond, speelden het groep je ook na de gebruikelijke bisnummers nog verder tot ze werkelijk geen stem meer haddne en geen liedjes meer kenden, maar ondertussen zaten we al na enen.
De windstilte op zondag werd dan ook door velen opgelucht onthaald en gaf nog even de tijd om wakker te worden en van het ontbijt, aangeboden door de KLYC te kunnen genieten. Na een kwartiertje uitstel werd er dan toch gestart, wat resulteerde in 2 manches bij licht weer in de voormiddag, maar wat de eerste niet kon deren: Bernard haalde nog 2 eerste plaatsten en was nu al zeker van de eindzege vermits de tweede nog een 2 en een 8 haalden. Ook Philippe Cantillon en Anske verbert waren al zeker van hun eerste titel.
Na de middag volgde er nog een manche met meer wind die werd gewonnen door de derde, Rolf De Jong maar niet volstond om hem ook de tweede plaats te bezorgen.
De wisselbeker voor beste club werd na een paar opeenvolgende Giesbeek (NED) overwinningen nu meegenomen door de SCV (GER).
Dit geweldige BK was de taart op de kers voor een mooi jaar voor de FJOB.

Einduitslag:
1)Stienstra-Duk (NED) 6.0 punten
2)Riffeler-Riffeler (GER) 15.0 punten
3)De Jong-De Jong (NED) 20.0 punten
4)Riffeler-Karsmeier (GER) 24.0 punten
5)Riffeler-Riffeler (GER) 27.0 punten

Belgisch Kampioen:
1)Cantillon-Verbert (KLYC) 47.0 punten
2)Raeymaekers-Lauwerier (KLYC)71.0 punten
3)Verheyen-Arnhem (SIROCCO)76.0 punten

beste club: SCV (GER)

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: