REVIEW:<br>Goese Sas Trophy 2004 en de uitslagen

GOES (NED) - Stormachtige weercondities kondigden de 4de editie aan van de Goese Sas Trophy 2004. Met schepen die verwaaid lagen of de nachtelijke vlucht moesten nemen in zeehavens waren wij maar wat blij dat we opnieuw 50 schepen mochten verwelkomen.
Het Sas ontwaakte in een druilerige regen met een strakke NW wind. Omstreeks half twaalf werd de cruising classe opweg geschoten om een 16 mijlsbaan te volbrengen. Een leuke strijd speelde zich af op het water alwaar het kleinste bootje van de bende "TIBO" als een speer door het water schoof. Het was uiteindelijk de Bleu Hopper die met de eerste dagprijs ging lopen.

Ondertussen was de 15 koppige racing classe eveneens vertrokken voor een baan rond de boeien. Het was een helse strijd dewelke voorraan telkens drie boten bij elkander bracht, Amiga, Xanadu en Dehlirium. Een ontzettend goed gevaren X 99 Exolist maakte indruk door een bijna perfecte boothandeling.

Beide wedstrijdvelden maakte kennis met een aanzienlijk aantal windshifts dewelke de baan een beetje van haar spankracht ontnam. Uiteindelijk was het de Amiga dewelke in deze classe met de dagprijs ging lopen.

Eens in de haven werd de rijdende steigerbar ten volle benut. De vierhonderd vedettjes vlogen de deur uit alvorens iederaan kon nakaarten in het Loze Vissertje met de prachtige foto's van de dag. Die avond werd er nog veel gegeten, gedronken en gedanst in de goed gevulde tent onder de tonen van de leuke band en dj.

De zondag kondigde zich werkelijk mooi aan met een lichte westenwind en zowaar een straal zon! De meeste katerhoofden konden zich na het ontbijt toch weer oplaaien om de wat actievere tweede manche te varen. De cruising classe werd wederom geconfronteerd met een drietal te vroege starters die naderhand ofwel een mooie remonte maakte ofwel een zeer zware penalisatie kregen aangewreven. De jury had post gevat aan de contra ton en kon eveneens bij de racing classe een fel bevochten plaatsje aan de startlijn waarnemen.

Er stond in de cruising klasse geen maat op de slanke Laventura dewelke met een minuut de Suede en de Kciroy kon voorblijven. Even nog wat paniek toen beide klassen samen rond dezelfde boeien moesten.

Zo kreeg de Xanadu het plots aan de stok met wat andere deelnemers en verloor promt 4 plaatsen. In het eerste kruisrak onder de strekdam werd vervolgens een fel gevecht uitgevochten om toch maar de hevig bevochten overal prijs te pakken te krijgen. Groot was de verbazing toen de reeds ruim uitgelopen Amiga de wedstrijdton niet ronde en de Oosterschelde overstak naar het volgende merkteken. Zowel Dehlirium als Xanadu zagen hun kansen stijgen en zwegen nog even als vermoord. Off race voor Amiga en de zege voor Xanadu en stukje voor de Dehlirium.

Het water voor Goes was omgedoopt tot een gordijn van boten, werkelijk prachtig om zien.De winnende schepen kregen s'avonds terecht hun prijzen voor de geleverde prestaties.

Het organiserende comité wenst alle deelnemers te bedanken voor hun deelname en hun sportieve ingesteldheid. Bij deze verontschuldigen wij ons voor al de kleine ongemakjes en hopen dat U zich ten volle hebt kunnen ontspannen op het leuke water van de Oosterschelde. Graag tot volgend jaar!

Download hier de uitslagen in het Microsoft Excel bestandsformaat. (.xls)
Zie ook www.goesesastrophy.be voor meer info.

foto's © www.vision-art.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: