ORYX QUEST 2005:<br>Winnaar incasseert 1 miljoen US Dollar

  • Author: Ice
    Date: wo, 29/09/2004 - 16:52

DOHA (QATAR) - Wablieft?U leest het goed, 1 miljoen Amerikaanse dollar voor de Multihull die de Oryx Quest 2005 wint. In onzer zeilgeschiedenis het grootste prijzengeld ooit.
De Oryx Cup is een non-stop round-the-world race, open voor Multihulls langer dan 100 voet. Hiermee brengt de organisatie (Quest International Sports Events) ’s werelds snelst varende zeilmachines aan de startlijn in Doha de hoofdstad van de Golfstaat Qatar. Het gaat een bloedhonden race worden die geschat wordt slechts 50 dagen te duren.

De Oryx Quest 2005 is de eerste non-stop round-the-world zeilrace die start in het Midden Oosten. De race start op 6 Februari 2005 om 14u. Deze race is enkel bedoelt voor de crème de la crème onder de zeilmachines. Slechts 8 multihulls op onzer moeder aarde kunnen deelnemen, de organisatie hoopt 6 van deze snelheidduivels aan de startlijn te krijgen.

De Oryx Quest 2005 route brengt de deelnemende multihulls naar de Indische en Zuidelijke Oceaan waarna ze Antarctica zullen ronden, verder staat ook nog de fameuze Kaap de Goede Hoop op het navigatiemenu. Daarna racen ze terug Noordwaarts richting finish te Doha.

Reeds ingeschreven:
GERONIMO (The world’s largest trimaran)
DAEDALUS (With its state-of-the-art carbon wing mast, a pedigree for breaking records...)
QATAR 2006 (Originally launched in 2000 as Club Med)
TEAM ADVENTURE (110-foot maxicat, a sister ship to Qatar 2006)
CHEYENNE (Formerly known as PlayStation)

Lees meer over deze snelheidsduivels:
www.questinternationalsportsevents.com/teams.php?link=theboats

Tony Bulliomore, Olivier de Kersauson, Tracy Edwards, Cam Lewis & Loick Peyron
Van links naar rechts; Tony Bulliomore, Olivier de Kersauson, Tracy Edwards, Cam Lewis & Loick Peyron

foto © Rick Tomlinson

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: