Zeiljacht volledig afgebrand en gezonken bij jachthaven Goese Sas

GOESE SAS (NED) - Een zeiljacht dat lag afgemeerd in de oude sluis bij jachthaven Goese Sas brandde maandagavond laat geheel uit. De melding van de brand kwam even voor elf uur binnen en de Gezamenlijke Meldcentrale Zeeland (GMZ) alarmeerde daarop de tankautospuit van de post Wolphaartsdijk. Toen de blusploeg ter plaatse arriveerde was het polyester zeiljacht al reddeloos verloren.

Met twee stralen hoge druk was de brand zeer snel geblust, daarbij ook gebruik makend van een schuimstraal. Voor de waterwinning werd gebruik gemaakt van een ondergrondse brandkraan aan het Goese Sas. Naastliggende jachten liepen lichte schade op en werden door de brandweer gecontroleerd. Het jacht, waarvan na de brand niet meer over was dan badkuipvormig stuk polyester zonk uiteindelijk tijdens de nabluswerkzaamheden. Over de totale schade en de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: