UIT DE KUIP:<br> Peter Laureyssens wint "Chrono 6,50" in de serieklasse

LORIENT (FRA) - Van 3-5 september werd in Lorient de "Chrono 6,50" gehouden in de mini-klasse. De deelnemers vertrekken vanuit de haven van Lorient rond "Ile de Groix om terug aan te komen in Lorient. In totaal zo’n 20 mijl die solo moeten worden afgelegd tegen de tijd. De startlijn is open van 8 uur ’s morgens tot 8 uur ’s avonds. Er mogen zoveel pogingen gedaan worden als gewenst. Aan de schippers om het beste moment te kiezen voor de recordpoging(en).

In totaal heeft Peter 5 rondjes gezeild. Vrijdag en zaterdag werd gezeild in moeilijke omstandigheden. De wind was vrij zwak en ook de zeebries kwam te laat op gang om nog voor sluitingstijd aan te komen. Het resultaat was dan ook matige tijden omdat er dikwijls periodes waren met absolute windstilte. Bovendien kwam Basecamp nog in aanraking met de Bretoense rotskust toen er dicht tegen het eiland werd opgekruist om de tegenstroom te vermijden. Volgende keer de locals toch beter in het ook houden ! De boot werd s’avonds uit het water gehaald en na wat plamuurwerk is dit probleem grotendeels opgelost.

Zondag was het dan toch raak. Een regelmatige wind (15-20 knopen) en uit de goede richting. Het resultaat was een rondje van 3 uur 45 minuten wat goed was voor een eerste plaats bij de serieboten. De eerste proto heeft het absolute record gebroken in een kwartiertje minder. Bovendien wint Peter Laureyssens ook het algemene klassement bij de serieboten waarbij de beste 3 tijden bij elkaar worden opgeteld.

De volgende wedsrijd van Basecamp is de "Challenge Mini". De wedstrijd wordt met bemanning gezeild en vindt plaats in Port Haliguen (niet ver van Quiberon) van 1-3 oktober. Er wordt met dezelfde bemanning gezeild als tijdens de National Pogo: Eric Guegan , zeilmaker bij Delta Voiles en Marc Carré, specialist First Classe 8. Voorlopig heeft Basecamp dit jaar de drie wedstrijden gewonnen waaraan deelgenomen werd. Hopelijk wordt het begin oktober 4 op 4 !!

Voor meer informatie: www.minitransat650.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: