ZEELANDREGATTA:<br>Splash alom aanwezig

Op de valreep krijgt onze redactie dit bericht nog toegestopt van de Splashklasse organisatie.ROOMPOT (NED) - Op 28 en 29 augustus werd de Zeelandregatta georganiseerd. Voor de splashklasse werd het een testcase. De Nederlandse en Belgische Splash en Flash klasse organisaties sloegen de handen ineen om er een schitterend evenement van te maken. Het deelnemersveld, 157 spalsherzeilers en 27 flash zeilers, mocht er alvast zijn. Het was voor iedereen een uitstekende gelegenheid om met het stroming aan de Roompot kennis te maken.

De eerste dag presteerden presteerden onze belgen uitstekend. Laura Maes( 3-5-1) schreef een laatste spannend reeks op haar naam en bewees tatisch erg sterk te zijn. Moulaert Wim(2 - 24 -3) bewees bij matige wind een uitermate sterke zeiler te zijn. Nieuwkomer Liber Corentin wist tijdens de 2de race op de 2de plaats te eindigen.

Op dag 2 stak de wind op. Laura Maes eindigde uiteindelijk 5de in de totaalstand. Een zeer regelmatige Ameloot Cédric en Seynaeve Xavier en Lachappelle Alfred respectievelijk 12de, 13de en 15de. Wim Moulaert viel terug naar een 16de plaats. Alvast een opsteker is dat dankzij het trainingsprogramma van het Belgian Splash Team onze zeilers in sterk gezelschap binnen de eerste 20 eindigen. Daarnaast is er jong opkomend talent bij de vleet.

foto © www.vision-art.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: